reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Dort s čokoládovými krémy

Recept na výborný dort s čokoládovou pěnou. Náročnější na čas, ale chuťově vás tento moučník určitě nezklame.


  • 4,4

    4,4 7
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

náplň 1

náplň 2

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 599 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 856 hodnocení

Vánoční videorecept: Nadýchané mandlové cukroví bez mouky a cukru

10. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 615 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 694 hodnocení

Recept na vánoční měsíčky s polevou krok za krokem

9. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 176 hodnocení

Vánoční tipy, díky kterým bude Štědrý den bez stresu

9. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 575 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 692 hodnocení

Recept na domácí Baileys krok za krokem

8. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 274 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 566 hodnocení

Tajemství pletení vánočky

8. 12. 2019

Postup přípravy

Mouku prosejeme s práškem do pečiva a promícháme s mletými lískovými oříšky. Vejce, cukr moučka, sůl, vanilkový cukr a nastrouhanou citronovou kůru důkladně šleháme alespoň 10 minut. Za stálého míchání přiléváme olej (nejlépe s máslovou příchutí) a nakonec přidáme moučnou směs.

Kulatou otevírací formu o průměru 24 cm vymažeme tukem a vysypeme moukou. Troubu si předehřejeme na 190 °C. Dobře prošlehané těsto nalijeme do formy, pěkně uhladíme a pečeme asi 15 minut. Korpus necháme vychladnout ve formě.

Na bílý krém vyšleháme smetanu do tuha. Želatinu namočíme ve studené vodě. Vejce vyšleháme ve vodní lázni. Dobře vyždímanou želatinu rozpustíme v teplém rumu nebo v teplém pomerančovém likéru. Rumovou želatinu přimícháme do našlehaných vajec a mícháme, dokud směs nebude hladká.

Bílou čokoládu nasekáme nadrobno a rozpustíme ji ve vodní lázni. Bílou rozpuštěnou čokoládu necháme vychladnout a poté ji přidáme do želatinové směsi s vejcem. Do směsi přidáme 3 lžíce našlehané smetany, promícháme a přidáme zbytek našlehané smetany.

Stejný postup jako u přípravy bílého krému provedeme na přípravu tmavého krému. Jen místo bílé čokolády použijeme mléčnou čokoládu. Střídavě potom již na vychladlý korpus přidáváme čokoládové krémy a obrácenou vařečkou promícháme tak, aby nám vznikl mramorový krém. Dort s čokoládovými krémy vložíme s formou alespoň na 7 hodin do lednice ztuhnout.

Dort s čokoládovými krémy po ztuhnutí vyndáme z formy, ozdobíme podle naší fantazie, nakrájíme a podáváme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Dort s čokoládovými krémy

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.