reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Dort s čokoládou a amarettem

Trošičku alkoholický a na přípravu složitější čokoládový dort se šlehačkovým krémem.


  • 3,9

    3,8 8
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

krém

náplň

sirup

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 541 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 812 hodnocení

6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl

15. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 590 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 659 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

15. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Recept na jakoukoli oslavu: Sýrová roláda krok za krokem

14. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 559 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 670 hodnocení

Jak na pečení dortu

14. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 532 hodnocení

Recept na domácí rajčatové pyré krok za krokem

13. 9. 2019

Postup přípravy

Čokoládu rozlámeme, rozpustíme v horké vodní lázni a necháme vychladnout.

Žloutky ušleháme s amarettem i cukrem a vmícháme čokoládu. K bílkům přidáme špetku soli a vyšleháme tuhý sníh. Mouku smícháme s práškem do pečiva a střídavě se sněhem zapracujeme do čokoládové směsi.

Těsto nalijeme do formy o průměru 26 cm vyložené pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě 25 - 30 minut na 175 °C.

Opatrně vyklopíme na mřížku, sundáme papír a vrátíme do formy.

V misce smícháme kávu s amarettem a ještě horký korpus pokropíme 2/3 tekutiny a necháme ho vychladnout.

Želatinu namočíme do studené vody. Do mísy dáme mascarpone, jogurt, cukr, vanilkový cukr, amaretto a vše promícháme. Želatinu vymačkáme, rozpustíme a pomalu vmícháme do sněhu. Krém uložíme do chladu.

Vyšleháme smetanu na tuhou šlehačku. Jakmile začne krém želírovat, šlehačku do něj vmícháme. Polovinu krému natřeme na korpus. Piškoty krátce namáčíme do zbylé tekutiny a rozdělíme na krém. Na ně navrstvíme zbylý krém, uhladíme a necháme vychladnout.

Dort zdobíme čokoládovými hoblinkami (vločkami), nakonec doplníme o mandlové sušenky.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Dort s čokoládou a amarettem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.