reklama
hledat uživatel
       

Dort Rozador

Skvělý, lehký a slavnostní tvarohový dort s ovocem, který je v naší rodině velmi oblíbený. Neobejde se bez něj skoro žádná oslava.


  • 4,7

    23×

    4,7 23
  • 20 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Želatinu necháme bobtnat přibližně ve 150 - 200 ml vody, poté želatinu zahřejeme a rozpustíme, nesmí vařit! Vychladlou želatinu smícháme s tvarohy, Herou a cukrem (nejlépe v mixéru).

Na dno dortové formy rozprostřeme piškoty a podle chuti můžeme pokapat rumem nebo rumovým aroma, pokud dort připravujeme pro děti - pokapeme ovocnou šťávou.
Na piškoty nalijeme polovinu velmi dobře rozmixované bílé hmoty, jinak by se v želatině při nedostatečném rozmixování mohly vytvořit nevzhledné hrudky, na ni narovnáme ovoce, já nejraději používám broskve nakrájené na kousky, které zalijeme druhou polovinou hmoty. Před uložením do lednice můžeme dort ještě posypat nastrouhanou čokoládou.
Necháme ztuhnout nejlépe do druhého dne.

Dort Rozadort můžeme dále různě zdobit svíčkami apod.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Dort Rozador

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.