Žloutky s cukrem a vodou ušleháme do světlé pěny. Vmícháme rozpuštěné máslo a tuhý sníh z bílků a špetky soli. Mouku smícháme se solamylem a práškem do pečiva a sypkou směs přimícháme do směsi.
Těsto nalijeme do dortové formy (26 cm) vyložené pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě asi 25 minut na 180 °C. Teplý korpus vyjmeme z formy, "stáhneme" papír a necháme vychladnout. Vychladlý korpus podélně rozkrojíme.
Pomerančovou šťávu smícháme s vodou, cukrem a citronovou šťávou. Do tekutiny metličkami vmícháme želatinu a směs uložíme do chladničky tuhnout.
Exotické ovoce necháme dobře okapat. Kuličky hroznového vína opláchneme a překrojíme. Smetanu vyšleháme dotuha a spolu s ovocem ji vmícháme do tuhnoucí želatinové směsi. Krémem potřeme spodní část korpusu a překryjeme druhou částí. Dort uložíme do chladničky tuhnout.
Smetanu vyšleháme se ztužovačem a vanilkovým cukrem a tuhou šlehačkou potřeme okraje i povrch dortu. Kokos opražíme nasucho na pánvi, necháme vystydnout a dort bohatě posypeme, včetně krajů.
Kompotovaný ananas necháme okapat, překrájíme na malé kousky a poklademe je na šlehačkový krém. Pro ozdobu přidáme i několik kuliček hroznového vína.
Dortové želé připravíme podle návodu a ovoce na dortu přelijeme chladnoucí želatinou. Dort plný ovoce vložíme ještě do chladničky a necháme ztuhnout.