Recept na výbornou domácí zvěřinovou paštiku.
podle potřeby | |
---|---|
česnek | |
máslo | |
cibule | |
tymián | |
jalovec | |
koňak | |
cukr moučka | |
červené víno | |
pepř a sůl | |
sádlo vepřové | |
husí játra | |
sušené brusinky | |
pražené mandlové plátky | |
zvěřinová kýta nebo libová plec |
Na hlubší pánvi rozpustíme vepřové sádlo, přidáme cibuli, jalovec, plátky česneku a tymián. Vše lehce orestujeme. Do základu přidáme očištěné, odblaněné maso, osolíme a opepříme, podlijeme vývarem a podusíme do měkka. Přidáme červené víno, nakrájená husí játra a ještě krátce podusíme. Směs dáme do mixeru nebo kutru, přidáme máslo a želatinu, opražené mandle a část sušených brusinek. Vše rozmixujeme a nalijeme do vymazaných forem. Brusinky zaprášíme moučkovým cukrem, zakápneme koňakem a společně s paštikou necháme nejlépe do druhého dne uležet. Domácí zvěřinová paštika s praženými mandlemi a nakládanými brusinkami podáváme s máslem a čerstvým bílým pečivem.
Recept na polévku s játrovými knedlíčky z paštiky
Játrové knedlíčky do polévky, které připravíte za pár minut a všichni si na nich pochutnají.
Zavářky do polévek: Zkuste domácí nudle, játrové knedlíčky i nočky se sýrem
Zavářky a vložky polévku nejen zahustí, ale také zvýší její výživnost a sytivost. Pojďme se společně naučit základní strouhání, domácí nudle, knedlíčky, noky i nudle z palačinkového těsta.
autor Alakarte-cz
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena