reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Domácí zmrzlinové řezy

Recept na mražené smetanové řezy v piškotu. Letní chuťovka podobná ruské zmrzlině.


  • 5,0

    11×

    5 11
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

krém

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Videorecept: Domácí sekaná z krůtího masa doladěná k dokonalosti

27. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Chutě babího léta od pondělí do pátku

26. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

KVÍZ: Vyznáte se v houbách? Prověřte si znalosti v našem testu

26. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

26. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky

25. 10. 2020

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme těsto. Celá vejce ušleháme s oběma cukry do pěny. Za stálého míchání postupně přidáváme olej a prosátou mouku s práškem do pečiva. Hladké těsto rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 10 minut dozlatova. Upečený tenký plát těsta necháme vychladnout, pak ho rozkrojíme na poloviny a zlehka odstraníme pečící papír.

Mísu, ve které budeme připravovat smetanový krém, vložíme asi na 20 minut do mrazáku. Plastovou nebo kovovu obdélníkovou krabici, ve které bude zmrzlina tuhnout, vyložíme pečícím papírem tak, aby na delších stranách papír přečníval asi o 3 cm, abychom mohli náš zmražený zákusek snadno vyndat.

Připravíme si smetanový krém. Do připravené mísy nalijeme dobře vychlazenou smetanu, kterou vyšleháme na nejvyšší otáčky šlehačem dotuha (to trvá přibližně 5 až 7 minut). Pak výkon šlehače snížíme na minimum a postupně přiléváme kondenzované mléko, dokud nevznikne hladký krém. To trvá asi 1 - 2 minuty.

Do zamrazovací krabice vyložené pečícím papírem vložíme polovinu piškotového korpusu, na který rozvnoměrně navrstvíme smetanový krém a přikryjeme druhou částí piškotu. Na korpus přehrneme pečící papír, krabici uzavřeme a necháme v mrazáku alespoň 4 - 6 hodin zmrazit.

Domácí zmrzlinové řezy po ztuhnutí vyjmeme z mrazáku, vyklopíme a nakrájíme na porce. Podáváme podle chuti.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí zmrzlinové řezy

    Celkový počet komentářů: 2

    • Alík
      Alík

      Komentář k receptu Domácí zmrzlinové řezy

      Vynikající nápad !

      31.08.2019 15:05:03


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Domácí zmrzlinové řezy

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.