Domácí zmrzlina

30 min | dezert | 8 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 1852x
Recept na velmi chutnou a osvěžující domácí zmrzlinu.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Vejce rozklepneme a rozdělíme na žloutky a bílky. Z vlastní zkušenosti bych si oddělené bílky dala do vyšší nádobky. Žloutky ušleháme s cukrem do skoro bílé hmoty. Potom vyšleháme bílky na pěnu a dáme ji do lednice do té doby, než bude potřeba.

Do žloutkovo-cukrové hmoty přilijeme sklenku mléka (200 - 250 ml). Přisypeme instantní smetanu a zamícháme. Do vzniklé hmoty přidáme dříve ušlehané bílky. Opatrně vmícháme, aby nám pěna z bílků neslehla. Celou hmotu šleháme 5 minut. Pro přidání nějaké chuti rozmixujeme libovolné ovoce, scedíme a přidáme.

Připravenou hmotu na domácí zmrzlinu nalijeme do zvolené nádoby a dáme do mrazáku ztuhnout.

Domácí zmrzlinu po ztuhnutí můžeme ihned konzumovat.

autor receptu:

Domácí zmrzlina

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

na porcí
Vaše cena 4190 běžně 6350 Kč sleva 34 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Domácí zmrzlina

Recept se nachází v 26 kuchařkách
Sladkosti  Krnovské tety
veraricna
Sladkosti Krnovské tety 4344 receptů
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 8270 receptů
zjirousek
Zmrzliny 145 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Domácí zmrzlina

Přidat příspěvek k receptu Domácí zmrzlina
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept