reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Domácí žitný chléb z pekárny

Recept na chléb z žitné mouky.


  • 4,5

    161×

    4,5 161
  • 14×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Recept na houbovou bramborovou polévku krok za krokem

27. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Videorecept: Domácí sekaná z krůtího masa doladěná k dokonalosti

27. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Chutě babího léta od pondělí do pátku

26. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

KVÍZ: Vyznáte se v houbách? Prověřte si znalosti v našem testu

26. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

26. 10. 2020

Postup přípravy

Všechny uvedené suroviny (tekuté i sypké) dáme do domácí pekárny. Přidáme i koření.

Zapneme na základní program a čekáme, až se chleba upeče.

Domácí žitný chléb z pekárny je dobrou přílohou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí žitný chléb z pekárny

    Celkový počet komentářů: 59
    • Jana Malá
      Jana Malá

      Zavádějící název

      U tohoto receptu mi vadí hlavně název! Nejedná se přece o žitný, ale o žitno-pšeničný chléb!!! Bylo by fajn, kdyby to autor/ka opravil/.
      Chléb jak v pekárně, tak i v troubě peču léta. Na toto množství mouky by měla stačit 1/4 kostky droždí a 2 lžičky soli. Ty v receptu uvedené 3 lžičky dávám do chlebů o hmotnosti 1500 g. Tenhle je výrazně lehčí, odhaduji ho na cca 1 kg. Byla bych opatrná i co se týče vody. Podle fotky to vypadá, že jí je v těstě moc, chleba není po celém povrchu pěkně vyklenutý, místy se trošku propadá, což může být větším množstvím vody nebo také zbytečně velkým množstvím kvasnic.

      31.03.2020 18:03:49

    • Jitka
      Jitka

      Skvely chleba

      Dekuji za recept, chlebik je vyborny. I manzel si na nem pochutnal � Delala jsem z celozrnne zitne mouky a povedl se i tak.

      30.09.2018 12:58:44

    • Lucie
      Lucie

      Několikrát jsem chlebík pekla, ale teď asi poslední tři várky není tak vysoký. Dřív byl po okraj nádoby a teď je tak do půlky. Není neupeceny. Chuť super ale nevím čím to?

      16.05.2018 21:59:24


    • Blanka
      Blanka

      Dávat mléko do chleba, to je absolutní hloupost. Vždycky je vodu!

      30.04.2018 19:50:11

      • licko
        licko

        Dobry den to je kazdeho vec jestli da mleko nebo vodu nam to takhle vyhovuje a podmaslovej nebo kefirovej to je preci z mleka.

        02.05.2018 08:57:03

    • Martin Křivánek
      Martin Křivánek

      Dobrý den,
      včera jsem pekl a chleba se povedl naprosto parádně. Pekárna nastavena na 1.350 g a program jako na celozrnný chléb. Chléb upečen za 3,5 hodiny. Mockrát děkuji za výborný recept!
      Martin

      20.02.2018 07:48:24

    • Martina
      Martina

      Prosím a ta žitná mouka? Jemně mletá, nebo celozrnná?
      Děkuji

      16.08.2017 16:45:17

    • Jana
      Jana

      Komentář k receptu Domácí žitný chléb z pekárny

      Nastavila jsem na množství 1,13 a klasicky střední a 3 hodiny

      02.07.2017 10:32:13


    Nalezeno receptů: 59
    |< << 123456 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Domácí žitný chléb z pekárny

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.