Domácí žitný chléb z pekárny

příloha | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 154752x
Recept na chléb z žitné mouky.
Komentáře receptu 52
Uvařil jsem to (Recept vařilo 10 lidí)


Postup přípravy receptu

Všechny uvedené suroviny (tekuté i sypké) dáme do domácí pekárny. Přidáme i koření.

Zapneme na základní program a čekáme, až se chleba upeče.

Domácí žitný chléb z pekárny je dobrou přílohou.

licko autor receptu:

Domácí žitný chléb z pekárny

Počet přidaných receptů: 8

Ingredience

4,5
skvělý recept
112 hlasujících
  • Recept Domácí žitný chléb z pekárny - Když se těsto lepí přidej 3 lžíce hladké mouky.


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Domácí žitný chléb z pekárny

Celkový počet komentářů: 52
  • Chléb Martina 16.08.2017 16:45:17

    Prosím a ta žitná mouka? Jemně mletá, nebo celozrnná?
    Děkuji

  • Komentář k receptu Domácí žitný chléb z pekárny Jana 02.07.2017 10:32:13

    Nastavila jsem na množství 1,13 a klasicky střední a 3 hodiny

  • Chléb kminový Jana 02.07.2017 10:28:07

    Ahoj všem,kdo pečete v domácí pekárně. Včera jsem zkusila tento recept přesně tak jak je zadaný a povedl se. Dnes ho peču znova,jelikož moc chutnal.Pečte a zkoušejte. Neměla jsem žitnou mouku tak tam šla pšeničná a nic se nezkazilo:-):-)

  • Pouli
    Komentář k receptu Domácí žitný chléb z pekárny Pouli 19.06.2016 18:48:17

    Jak je chleba v tomto receptu velký? Mám malou pekárnu - jen do velikosti 900g a přijde mi, že z tohoto množství surovin bude chleba mnohem větší. Děkuji.

    • Re: Komentář k receptu Domácí žitný chléb z pekárny Jiřina z Brna 19.12.2016 20:09:25

      Mám také malou pekárnu, dala jsem vše podle receptu, nastavila jsem pekárnu
      na menší bochník 700g, kurka medium, je trochu vyšší, ale upekl se skvěle!

  • povedlo se chlebíček má úspěch Jiřina z Brna 19.12.2016 20:01:45

    Po dlohé době jsem chtěla upéct chleba, ze surovin, které mám doma. Našla jsem se teto recept a s obavami čekala na výsledek. Povedl se skvěle mohu doporuči. Konala jsem přesně podle návodu.

  • Komentář k receptu Domácí žitný chléb z pekárny Pavlik.g 10.09.2016 23:31:43

    Soli dávám jen lžičku, ale míchám 3 druhy mouky. Hladkou, žitnou jemně mletou a celozrnou v poměru 250, 150, 200 a droždí celou kostku (42g).

  • Komentář k receptu Domácí žitný chléb z pekárny Jirka 04.03.2015 21:28:39

    Super chleba, jen doporučuji poloviční dávku soli!

Nalezeno receptů: 52
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Domácí žitný chléb z pekárny
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!

  • Dýně - posílí imunitu v boji proti infekcím

    Dýně - posílí imunitu v boji proti infekcím

    Rádi si v těchto dnech zdobíte zahrádku, terasu nebo balkon pestrobarevnými a různě velikými dýněmi? A jak by také ne, je přece jejich čas a jako podzimní dekorace jsou nepřekonatelné. Už také víme, že dýně je nadmíru zdravá zelenina a pomůže nám dokonce i s hubnutím.




přidat nový recept