Domácí žervé

15 min | pomazánka | 20 porcí | francouzská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 473x
Naprosto jednoduchý recept na vynikající zdravé domácí žervé bez konzervantů a éček - dobrota za pár korun.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

V míse smícháme zakysanou smetanu se smetanou ke šlehání a pořádně promícháme. Přidáme sůl, nasekanou pažitku a znovu důkladně promícháme. Žervé můžeme kombinovat se spoustou koření a bylinek, takže je zcela na naší chuti a fantazii, jak si žervé ochutíme.

Připravíme si síto, které vysteleme čistým plátýnkem tak, aby jeho konce přesahovaly přes horní okraj síta a vlijeme naši smetanovou směs. Pod síto umístíme misku dostatečné velikosti tak, aby nám do něj odkapávala syrovátka.

Překryjeme utěrkou či potravinářskou fólií a necháme v lednici minimálně 24 hodin odstát. Poté žervé uložíme do uzavíratelných nádob a jen koukáme, jak během krátké chvíle zmizí ve spokojených strávnících.

Domácí žervé skvěle chutná na všech druzích pečiva a lze kombinovat s dalšími sýry, šunkou, zeleninou, ovocem, uzeninami atd.

Richard Novák autor receptu:

Domácí žervé

Počet přidaných receptů: 99

Ingredience

na porcí

Recept Domácí žervé byl 20.08.2017 na 1. místě v žebříčku nejlepších receptů.

4,1
skvělý recept
23 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Domácí žervé

Přidat příspěvek k receptu Domácí žervé
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept