Domácí zelný salát

1 hod | salát | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 1429x
Recept na velmi chutně naloženou směs zelí, paprik, cibule a mrkve.
Komentáře receptu 1


Postup přípravy receptu

Hlávkové zelí nakrouháme nebo nakrájíme a oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Mrkev očistíme a nastrouháme na jemno a papriky (červené nebo zelené) nakrájíme na nudličky.

Přidáme zbylé suroviny (cukr, olej, ocet, deko) a pořádně promícháme. Směs necháme asi hodinu odležet a potom dochutíme podle chuti. Zelný salát naplníme do zavařovacích sklenic i se šťávou, kterou zelí pustí. Domácí zelný salát zavřeme víčkem a dáme do chladu odležet. V žádném případě nezavařujeme!

Domácí zelný salát po třech dnech otevřeme a můžeme ochutnat. Zelný salát je vhodný jako obloha k pokrmům, třeba na zahradě při grilování, dobře chutná i jen tak samotný.

autor receptu:

Domácí zelný salát

Počet přidaných receptů: 3

Ingredience



Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Domácí zelný salát

Celkový počet komentářů: 1
  • Komentář k receptu Domácí zelný salát SIKULKA 11.02.2016 23:16:48

    Skvely recept, kdysi davno jsme delavali a pridala bych tam jeste rajcata.Dekuju za pripomenuti.

Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Domácí zelný salát
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak správně prát?

    Jak správně prát?

    Umět si vyprat oblečení, zní jako samozřejmost, kterou musí zvládnout každý. Aby si prádlo zachovalo co nejdéle původní barvu a tvar, je zapotřebí, to dělat správně. Poradíme, jak na to.

  • 29. září - Světový den srdce

    29. září - Světový den srdce

    Září je měsíc věnovaný prevenci srdečních onemocnění, k níž nabádá právě Světový den srdce, který připadá na 29. září. Zamysleme se spolu nad tím, jak se o své srdce a cévy lépe starat a zachovat si jejich zdraví.




přidat nový recept