Domácí zelné placičky

45 min | příloha | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 3179x
Vyzkoušejte recept na smažené placičky z hlávkového zelí, slaniny a brambor s chutí česneku a majoránky.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Bílé hlávkové zelí očistíme a nakrájíme na jemné nudličky, které spaříme vroucí vodou. Pak zelí vložíme do studené, osolené a okmínované vody, přivedeme k varu, po 8 minutách slijeme a necháme okapat. Slaninu nakrájíme nadrobno, oloupanou bramboru nastrouháme najemno a česnek prolisujeme.

Na pánvi rozškvaříme slaninu, vmícháme okapané zelí, prolisovaný česnek a vše krátce orestujeme. Směs ochutíme majoránkou, solí a pepřem a necháme vychladnout. Zelnou vychladlou směs přendáme do mísy, promícháme se strouhaným bramborem, zalijeme pivem, vmícháme vejce a nakonec vše zahustíme moukou tak, aby vzniklo středně husté těsto, které podle potřeby dochutíme. Z těsta upečeme na horkém oleji nebo sádle placičky, které necháme na ubrousku osušit.

Domácí zelné placičky můžeme podávat jako přílohu k masu, dušené zelenině a klidně i jen tak na chuť.

Jarka-P autor receptu:

Domácí zelné placičky

Počet přidaných receptů: 1725

Ingredience

na porce
4,6
skvělý recept
13 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Domácí zelné placičky

Přidat příspěvek k receptu Domácí zelné placičky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept