Domácí zelňačka s uzeným a klobásou

1 hod | polévka | 6 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 179718x
Zelňačka, která zahřeje. Domácí sytá polévka z kysaného zelí s uzeným masem a pikantní klobásou.
Komentáře receptu 11
Uvařil jsem to (Recept vařilo 11 lidí)


Postup přípravy receptu

Uzené maso a klobásu omyjeme a osušíme. Větší cibuli a česnek oloupeme, nasekáme nahrubo a slaninu nakrájíme na jemné kostičky. Okapané kysané zelí Znojmia překrájíme na kratší nudličky. Brambory oloupeme a nastrouháme nahrubo.

Slaninu necháme vyškvařit a pak k vypuštěnému tuku přidáme asi lžíci sádla, cibulku a česnek. Vše zvolna orestujeme dozlatova a za stálého míchání přisypeme kmín a červenou sladkou papriku. Směs necháme zpěnit a vmícháme nastrouhané brambory, které asi 5 minut zvolna restujeme. Pak ke směsi vložíme pokrájené zelí, uzené maso a klobásu, přilijeme vývar, přidáme bobkový list a vše zvolna za občasného promíchání vaříme tak dlouho, dokud nebude maso měkké. Měkké maso a klobásu vyjmeme a nakrájíme na kousky, které vrátíme do polévky. Zelňačku podle potřeby dochutíme solí a chilli kořením.

Domácí zelňačku s uzeným masem a pikantní klobásou podáváme s pečivem a sladkou i zakysanou smetanou, kterou servírujeme zvlášť.

Jarka-P autor receptu:

Domácí zelňačka s uzeným a klobásou

Počet přidaných receptů: 1732

Ingredience

na porcí
4,6
skvělý recept
106 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Domácí zelňačka s uzeným a klobásou

Celkový počet komentářů: 11
  • Zelňačka István 09.06.2017 16:18:33

    Kdo se opováží maďarskou mletou papriku na jakémkoliv tuku zpěnit, nezaslouží si jinou než hořkou zelňačku!
    Hrnec před vložením mletých paprik musíte odstavit z plotny, přidat a zamíchat papriku aby se rozpustila, přidat vodu a teprve pak vracet na plotnu!
    Takhle vám paprika nezhořkne, vy začátečnice.

  • oprava tom 26.02.2015 13:11:30

    Cesnek se pridava az pozdeji. Jinak zhorkne. A zeli take az pozdeji, jinak se brambory velmi dlouho vari.

    • Re: oprava elinka 23.02.2016 20:23:24

      to je přeci všem jasné

      • Re: Re: oprava Luboš 16.04.2017 11:10:56

        ne, není!!!!!!!!!!!!!!!
        když to někdo dává na internet, tak to má dělat pořádně a ne, že pak z toho vyjde nějaký blivajz, protože ten postup je jenom polovičatý, anebo to má být v nějaké rubrice pro pokročilé!!!!!!!!!!!!

      • Re: Re: oprava V2kt0r 09.04.2016 14:02:39

        ...proto se také někdo zajímá o recepty, žeano, a kdo zkušenosti nemá, bude holt žrát šlichtu.
        Moc milý a velmi konstruktivní přístup.

        Myslím, že když se řekne postup přípravy, má to být postup a ne hrubá skica. A chcete -li u receptu dobrá hodnocení, je dobrý nápad popsat je tak, aby to podle toho zvládlo co možná nejširší publikum l.

  • Komentář k receptu Domácí zelňačka s uzeným a klobásou Dežan 28.12.2016 13:12:01

    Dělám jí stejně už spoustu let takže recept je super ale používám své kysané zelí

  • Komentář k receptu Domácí zelňačka s uzeným a klobásou jarecha 29.07.2016 10:42:30

    Vynikající recept a skýtá plno variací co se masa týká. Já třeba občas použiji i zbytky vepřové pečeně.

  • Vařila jsem a moc nám chutnala. Doladila jsem ji smetanou na vaření a byla opravdu vynikající.

  • Komentář k receptu Domácí zelňačka s uzeným a klobásou Hamina 07.11.2015 13:25:29

    Výborném. Všem členům rodiny chutnala.

Nalezeno receptů: 11
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Domácí zelňačka s uzeným a klobásou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa je v našich podmínkách přirozeně se vyskytující plodinou a její přínos pro naše zdraví je ne-li opomíjený, pak určitě nedoceněný. Může snad za to fakt, že mnozí z nás ji neměli rádi jako děti? Možná, ale proč ji přehlížet i dál? Něco takového si tenhle malý podzimní zázrak určitě nezaslouží.

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!




přidat nový recept