reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

4. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Domácí zelňačka s uzeným a klobásou

Domácí zelňačka s uzeným a klobásou

Zelňačka, která zahřeje. Domácí sytá polévka z kysaného zelí s uzeným masem a pikantní klobásou.


  • 4,6

    155×

    4,6 155
  • 1 hod

  • 12×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 747 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 986 hodnocení

Dort s mascarpone a ovocem krok za krokem

29. 5. 2020

Bábovka

4,7 1 708 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 796 hodnocení

Bez černý neboli bezinky - znáte jeho léčivé účinky?

28. 5. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 139 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 200 hodnocení

Recept na výbornou cibulačku s vínem krok za krokem

27. 5. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 767 hodnocení

Videorecept pro všechny milovníky čokolády: Jemná čokoládová pěna podle Anny

26. 5. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 656 hodnocení

Sběr černého bezu: Na limonádu, čaj, med i likér

25. 5. 2020

Postup přípravy

Uzené maso a klobásu omyjeme a osušíme. Větší cibuli a česnek oloupeme, nasekáme nahrubo a slaninu nakrájíme na jemné kostičky. Okapané kysané zelí Znojmia překrájíme na kratší nudličky. Brambory oloupeme a nastrouháme nahrubo.

Slaninu necháme vyškvařit a pak k vypuštěnému tuku přidáme asi lžíci sádla, cibulku a česnek. Vše zvolna orestujeme dozlatova a za stálého míchání přisypeme kmín a červenou sladkou papriku. Směs necháme zpěnit a vmícháme nastrouhané brambory, které asi 5 minut zvolna restujeme. Pak ke směsi vložíme pokrájené zelí, uzené maso a klobásu, přilijeme vývar, přidáme bobkový list a vše zvolna za občasného promíchání vaříme tak dlouho, dokud nebude maso měkké. Měkké maso a klobásu vyjmeme a nakrájíme na kousky, které vrátíme do polévky. Zelňačku podle potřeby dochutíme solí a chilli kořením.

Domácí zelňačku s uzeným masem a pikantní klobásou podáváme s pečivem a sladkou i zakysanou smetanou, kterou servírujeme zvlášť.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí zelňačka s uzeným a klobásou

    Celkový počet komentářů: 18
    • Luci
      Luci

      už se těším

      recept je skvělý jednoduchý a navíc v podstatě z věcí co máme běžně doma... Jsem před porodem a manžel mi přijíždí večer hladový a v lednici prázdno.
      Já použila domácí klobásu z mrazáku a přikrájela k tomu Lovecký salám. Po zalití vývarem jsem brambory až teprve přidala a nakrájené na kostičky se zelím :-)
      Jinak dochucení suprové :-) Moc děkuji

      04.05.2018 12:52:47

    • Tibihardcore23
      Tibihardcore23

      Komentář k receptu Domácí zelňačka s uzeným a klobásou

      A pro po kdys to do vás chtělinacpat rrodičetak jste nneměli čas. A tet je každém špatný

      14.11.2017 16:35:32

    • tom
      tom

      Cesnek se pridava az pozdeji. Jinak zhorkne. A zeli take az pozdeji, jinak se brambory velmi dlouho vari.

      26.02.2015 13:11:30



    Nalezeno receptů: 18
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Domácí zelňačka s uzeným a klobásou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.