reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Domácí zeleninové chipsy

Máte rádi chipsy? A zkoušeli jste jejich zdravější variantu z domácí zeleniny? Jejich příprava není náročná a jsou opravdu dobré.


  • 5,0

    5 2
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 771 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 001 hodnocení

Jen se po něm zapráší! Třešňový koláč z tvarohového těsta krok za krokem

4. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 729 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 815 hodnocení

Videorecept: Grilované smetanové brambory a cuketový salát

4. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 203 hodnocení

Voňavé letní pečení: Křehký koláč s lesním ovocem krok za krokem

3. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 601 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 774 hodnocení

Zamilujte si kedlubny: 8 top receptů, které stojí za to vyzkoušet

2. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 671 hodnocení

Osvěžte se: Recepty na nejlepší domácí limonády

1. 7. 2020

Postup přípravy

Zeleninu oškrábeme a oloupeme podle potřeby. Já použila mrkev, petržel, celer, kulatou žlutou cuketu a bílou ředkev. Vše nakrájíme nebo nastrouháme na velmi tenké plátky, které prosolíme a necháme na 30 minut vypotit. Pak ze zeleniny vymačkáme přebytečnou tekutinu.

Plátky zeleniny poklademe na plech vyložený pečícím papírem tak, aby se navzájem nepřekrývaly.

V misce si rozmícháme olivový olej, prolisovaný česnek, koření a bylinky. Chuti se meze nekladou, takže použijeme to, co máme rádi. Lze použít mletou papriku, chilli, čerstvě mletý pepř, oregano, tymián a jiné. Olejem pokapeme či potřeme zeleninové plátky a můžeme péct.

Domácí zeleninové chipsy pečeme při teplotě 180 °C cca 12 minut. Poté teplotu snížíme na 140 °C a dopékáme podle potřeby. Chipsy během pečení často kontrolujeme, aby se nespálily. Vždy záleží na hrubosti plátků.

Domácí zeleninové chipsy podáváme jako zdravou chuťovku, která zachutná i dětem. Podle chuti je můžeme ještě maličko osolit. Konzumujeme nejlépe ihned, díky soli mají chipsy tendenci vlhnout.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Domácí zeleninové chipsy

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.