reklama
hledat uživatel
       

Domácí želatina

Jednoduché, rychlé a výborné na dorty nebo piškot s ovocem.


  • 4,3

    84×

    4,2 84
  • 10 min

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 742 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 983 hodnocení

Sběr černého bezu: Na limonádu, čaj, med i likér

25. 5. 2020

Bábovka

4,7 1 706 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 795 hodnocení

Dokonalá, přitom tak jednoduduchá: Píchaná buchta krok za krokem

24. 5. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 139 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 199 hodnocení

Špízy na gril: Lákavé recepty na masové i zeleninové ražniči

23. 5. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 765 hodnocení

Recept na jemnou bramborovou kaši krok za krokem

22. 5. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 655 hodnocení

Recept na výborný rebarborový koláč krok za krokem

21. 5. 2020

Postup přípravy

Vodu smícháme se šťávou.

Do šťávy dáme pudinkový prášek a vaříme jako klasický pudink podle návodu.

Uvařenou želatinovou hmotou přeléváme vychladlý moučník. Moučník s domácí želatinou necháme vychladnout a ztuhnout. Můžeme servírovat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí želatina

    Celkový počet komentářů: 29
    • Libuše
      Libuše

      Místo pudinku se dá použít i bramborový škrob. Stejná váha, jako je v pytlíku pudinkového prášku (4-5dkg)
      Rozmichat ve vodou ředěné, ovocné šťávě a uvařit.

      24.05.2020 13:52:35

    • dagmar
      dagmar

      Chtěla bych nahoru na buchtu naskládat čtvrtky meruněk a zalít to želatinou, ale aby byly meruňky vidět a želatina byla čirá. Jde to s touhle domácí želatinou, nebo si ji budu muset koupit v obchodě?

      17.10.2018 18:01:25

      • Bronislava
        Bronislava

        Re: želatina

        Já jsem určitě pro domácí želetinu, smíchám vodu se šťávou z ovoce a uvařím jako puding ( podle druhu ovoce přidám i puding - např. meruňky, broskve aj.- vanilkový, jahody - jahodový nebo někdy dělám i kontrast - jahody - vanilkový ap.). Je to výborné :-). Z kupované želatiny jsem ještě nedělala, tak nemohu posoudit.

        24.05.2020 13:01:38


    • jirka
      jirka

      Komentář k receptu Domácí želatina

      dobrý den, mám otázku... prášek s pudinkem mám vysypat do vody se smíchanou šťávou nebo samostatně ? :D

      24.06.2018 11:41:06

    • ivan14
      ivan14

      Jojo, znám.

      My jsme touto " želatinou " zalévali buchtu nebo koláč v hlubokém pekáči a říkali tomu " koláč pod sklem " . Mňam!

      28.10.2017 20:12:01

    • Katka
      Katka

      puding nebo želatina

      je to snad jedno mě osobně název želatina pomohl protože jsem ztratila sešit s recepty po babičce a a hledala jsem na internetu, právě tento domácí výrobek.. chutově mnohem lepší než klasická želatina bez chuti a zápachu.... používám i na dorty tuhne skvěle pokud se ubere šťávy. a dávám i na dorty. dětem to alespon chutná a to je pro mě jako mámu důležité než to že to není čiré.. děkuji za recept a nekaž si den kritikama a odborníkama ._)

      24.05.2014 14:35:18

    • bobeš
      bobeš

      Nevím o čem se tu dohadujete. Já tohle dělám už dlouho. Nedávám sice ovocnou šťávu ale používám nálev z kompotu. Na upečený korpus dám komp. ovoce, zaleji uvařeným "pudinkem" a jaká to je mňamka !!!

      01.08.2011 16:19:38


    Nalezeno receptů: 29
    |< << 123 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Domácí želatina

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.