reklama
hledat uživatel
       

Domácí želatina

Jednoduché, rychlé a výborné na dorty nebo piškot s ovocem.


  • 4,3

    84×

    4,2 84
  • 10 min

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 771 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 001 hodnocení

Jak přežít horko: Zkuste melounovou limonádu!

5. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 729 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 815 hodnocení

Sváteční grilování: 10 masových receptů, kterými okouzlíte každou návštěvu

5. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 203 hodnocení

Jen se po něm zapráší! Třešňový koláč z tvarohového těsta krok za krokem

4. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 601 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 774 hodnocení

Videorecept: Grilované smetanové brambory a cuketový salát

4. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 671 hodnocení

Voňavé letní pečení: Křehký koláč s lesním ovocem krok za krokem

3. 7. 2020

Postup přípravy

Vodu smícháme se šťávou.

Do šťávy dáme pudinkový prášek a vaříme jako klasický pudink podle návodu.

Uvařenou želatinovou hmotou přeléváme vychladlý moučník. Moučník s domácí želatinou necháme vychladnout a ztuhnout. Můžeme servírovat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí želatina

    Celkový počet komentářů: 29
    • dagmar
      dagmar

      Je mi z vás lidi špatně!!!!!!!

      nic ve zlém, ale paní jen vložila svůj recept a tady se lidé projevují hned jak hyeny...pane františek, babi007,vašek,imartincova, pokud vám to nechutná a nebo se vám to nelíbí, tak si dělejte svoje jiné želatiny a nepleťte se sem slušným lidem, kteří si sem slušně dávají své recepty, ať už jsou jakékoliv..samozdřejmě očekávám zpětný úder na můj komentář, protože každá potrefená husa se musí ozvat...:-) jinak paní přeji krásný den a dávejte recepty dál a pitomců si nevšímejte, vždycky se holt mezi námi najdou nepřejícní lidé...:-)

      16.03.2014 14:54:01

    • cvalda
      cvalda

      ty jo, tak já tenhle recept hledala, bo mám na něj vzpomínky z dětství a buchtu obloženou zavařeninou a zalitou právě touto "želatinou" jsem milovala a už se mi chladí a sbíhají se mi sliny...nechápu tu diskusi kolem...vůbec mě nenapadlo, že se do toho dával pudink, u nás se tomu taky říkala želatina...děkuji:-)

      10.11.2012 21:40:12

    • nedka
      nedka

      Lidičkyklid!

      Ano dá se to použít při přípravě ovocných, nebo tvarohových krémů, ale samozřejmě, že to jako želatina nestuhne. Ale kvůli tomu snad nemusíte být na paní tak zlí. Co chcete, upálit jí? Fuj, styďte se!!!

      25.02.2012 09:34:26


    • babi007
      babi007

      domaci zelatina


      To snad neni mozné,tento recept je starsi jak ja a to mi je 70 let! To je snad objev
      Ameriky!!!!

      24.02.2012 13:19:26

      • Vašek
        Vašek

        Re: domaci zelatina

        Není starý, tenkrát to byl vanilkový pudinkový a toto je vanilkový pudinková, nevidíte tu změnu rodu?

        24.02.2012 16:14:23

      • imartincova
        imartincova

        Naprosto s Vámi souhlasím. Pudink ze šťávy, to je opravdu převratný objev ... A to mi není 70.
        A není to nic jiného než pudink , žádná želatina , Boženko (bozena.maskulova) !!!!
        Dobré to je, pudink místo želatiny používala už moje babička. Šťávu z kompotovaného ovoce , kterým obložila buchtu, dolila do 1/2 litru vodou a uvařila pudink.Musíte ale počítat s tím, že pudink nebude tak tuhý jako želatina a nebude čirý, proto nedoporučuji na dorty nebo moučníky,u kterých vám záleží na vzhledu.

        24.02.2012 22:31:47

    • babi007
      babi007

      domaci zelatina


      To snad neni mozné,tento recept je starsi jak ja a to mi je 70 let! To je snad objev
      Ameriky!!!!

      24.02.2012 13:18:13

    • katka
      katka

      no prostě želatina to není, dá to ale mnohem méně práce a myslím, že je to i lepší. (puding je škrob, želatina ne)

      24.02.2012 08:31:04


    Nalezeno receptů: 29

    Přidat příspěvek k receptu Domácí želatina

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.