reklama
hledat uživatel
       

Domácí želatina

Jednoduché, rychlé a výborné na dorty nebo piškot s ovocem.


  • 4,4

    71×

    4,3 71
  • 10 min

Postup přípravy

Vodu smícháme se šťávou.

Do šťávy dáme pudinkový prášek a vaříme jako klasický pudink podle návodu.

Uvařenou želatinovou hmotou přeléváme vychladlý moučník. Moučník s domácí želatinou necháme vychladnout a ztuhnout. Můžeme servírovat.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí želatina

    Celkový počet komentářů: 25
    • dagmar
      dagmar

      Chtěla bych nahoru na buchtu naskládat čtvrtky meruněk a zalít to želatinou, ale aby byly meruňky vidět a želatina byla čirá. Jde to s touhle domácí želatinou, nebo si ji budu muset koupit v obchodě?

      17.10.2018 18:01:25

    • jirka
      jirka

      Komentář k receptu Domácí želatina

      dobrý den, mám otázku... prášek s pudinkem mám vysypat do vody se smíchanou šťávou nebo samostatně ? :D

      24.06.2018 11:41:06

    • ivan14
      ivan14

      Jojo, znám.

      My jsme touto " želatinou " zalévali buchtu nebo koláč v hlubokém pekáči a říkali tomu " koláč pod sklem " . Mňam!

      28.10.2017 20:12:01

    • Katka
      Katka

      puding nebo želatina

      je to snad jedno mě osobně název želatina pomohl protože jsem ztratila sešit s recepty po babičce a a hledala jsem na internetu, právě tento domácí výrobek.. chutově mnohem lepší než klasická želatina bez chuti a zápachu.... používám i na dorty tuhne skvěle pokud se ubere šťávy. a dávám i na dorty. dětem to alespon chutná a to je pro mě jako mámu důležité než to že to není čiré.. děkuji za recept a nekaž si den kritikama a odborníkama ._)

      24.05.2014 14:35:18

    • dagmar
      dagmar

      Je mi z vás lidi špatně!!!!!!!

      nic ve zlém, ale paní jen vložila svůj recept a tady se lidé projevují hned jak hyeny...pane františek, babi007,vašek,imartincova, pokud vám to nechutná a nebo se vám to nelíbí, tak si dělejte svoje jiné želatiny a nepleťte se sem slušným lidem, kteří si sem slušně dávají své recepty, ať už jsou jakékoliv..samozdřejmě očekávám zpětný úder na můj komentář, protože každá potrefená husa se musí ozvat...:-) jinak paní přeji krásný den a dávejte recepty dál a pitomců si nevšímejte, vždycky se holt mezi námi najdou nepřejícní lidé...:-)

      16.03.2014 14:54:01

    • cvalda
      cvalda

      ty jo, tak já tenhle recept hledala, bo mám na něj vzpomínky z dětství a buchtu obloženou zavařeninou a zalitou právě touto "želatinou" jsem milovala a už se mi chladí a sbíhají se mi sliny...nechápu tu diskusi kolem...vůbec mě nenapadlo, že se do toho dával pudink, u nás se tomu taky říkala želatina...děkuji:-)

      10.11.2012 21:40:12

    • nedka
      nedka

      Lidičkyklid!

      Ano dá se to použít při přípravě ovocných, nebo tvarohových krémů, ale samozřejmě, že to jako želatina nestuhne. Ale kvůli tomu snad nemusíte být na paní tak zlí. Co chcete, upálit jí? Fuj, styďte se!!!

      25.02.2012 09:34:26

    • babi007
      babi007

      domaci zelatina


      To snad neni mozné,tento recept je starsi jak ja a to mi je 70 let! To je snad objev
      Ameriky!!!!

      24.02.2012 13:19:26

    Nalezeno receptů: 25
    |< << 123 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Domácí želatina

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.