3 ks | citron | |
1 ks | zázvor | |
100 ml | med |
Zázvor si očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Citrony zbavíme kůry, pokud nejsou bio, poté nakrájíme na čtvrtkolečka. Připravíme si čistou uzavíratelnou sklenici, do ní vrstvíme střídavě zázvor a citron po naplnění sklenice. Vše nakonec zalijeme medem. Počkáme pár minut, až med prostoupí až na dno, poté ještě případně přilijeme, aby byla sklenice úplně plná. Meducínku necháme ještě při pokojové teplotě a poté skladujeme v lednici. Domácí zázvorovou meducínku můžeme přidávat do lehce zchladlého čaje nebo si chodit do lednice jen tak na lžičku. Chutná totiž báječně.
Nejlepší recepty na domácí pečené čaje
Jak se vlastně domácí pečený čaj vyrábí, připravuje a jaké existují druhy? Přinášíme vám 6 báječných receptů, ve kterých je základem čerstvé či mražené ovoce a voňavé koření.
Autor:Markéta v troubě
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena