reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Domácí voňavý chléb

Recept na chutný chléb. Dokonce lepší než z obchodu!


  • 3,9

    3,8 8
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Z cukru a droždí připravíme kvásek, který necháme asi 5 minut kvasit. Přidáme k přesáté mouce, octu, soli, kmínu, semínkům a nakonec vmícháme nastrouhaný brambor a vlažnou vodu. Vypracujeme hladké těsto, které necháme půlhodinu kynout.

Těsto znovu mírně prohněteme, přemístíme na plech, který jsme vysypali hladkou moukou a necháme ještě 15 minut kynout.

Domácí voňavý chléb pečeme hodinu při 180 °C a asi 15 minut před dopečením chléb potřeme čistou vodou, aby nám chytil pěknou zlatou barvu.

Před krájením necháme domácí voňavý chléb dobře vychladnout.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí voňavý chléb

    Celkový počet komentářů: 1

    • Jája
      Jája

      Voňavý chléb

      Recept se zdá dobrý, jen, že někdo potírá slanou vodou, jiný octovou vodou, vy jen vodou, tak nevím, co je lepší.

      11.02.2012 16:44:23

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Domácí voňavý chléb

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.