Recept na salát, který se dá použít na chlebíčky, ale klidně i na večeři.
4-5 ks | brambory |
250-300 ml | majonéza |
1 lžička | hořčice |
2-3 ks | mrkev |
1 konzerva | hrášek sterilovaný |
4 ks | okurka sterilovaná |
200 g | salám šunkový |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
ocet | |
worcester | |
mletý černý pepř |
Brambory očistíme a ve slupce uvaříme doměkka. Uvařené brambory necháme vychladnout, oloupeme je a nakrájíme na nudličky. Mrkev očistíme a uvaříme ji doměkka, poté ji nakrájíme na kostičky. Můžeme použít i syrovou mrkev nastrouhanou na hrubém struhadle. Okurky i salám nakrájíme na jemné nudličky. Zeleninu se salámem dáme do velké mísy. Do mísy přidáme majonézu a hořčici. Salát jemně osolíme, opepříme a dochutíme troškou octa a worcestru. Vlašský salát pečlivě promícháme a dáme vychladit do lednice. Domácí vlašský salát podáváme s oblíbeným pečivem. A ještě jedna rada na závěr: Pokud chcete použít vlašský salát na chlebíčky, krájejte všechny ingredience na co nejmenší kousky.
Bramborový salát na jedničku: Povyšte ho domácí majonézou!
Majonéza je velmi oblíbená pro své mnohostranné použití a své významné místo zaujímá hlavně v době nastávajících Vánoc a silvestrovských oslav. Jak na domácí majonézu, aby se opravdu podařila?
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena