4-5 ks | brambory | |
250-300 ml | majonéza | |
1 lžička | hořčice | |
2-3 ks | mrkev | |
1 konzerva | hrášek sterilovaný | |
4 ks | okurka sterilovaná | |
200 g | salám šunkový | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
ocet | ||
worcester | ||
mletý černý pepř |
Brambory očistíme a ve slupce uvaříme doměkka. Uvařené brambory necháme vychladnout, oloupeme je a nakrájíme na nudličky. Mrkev očistíme a uvaříme ji doměkka, poté ji nakrájíme na kostičky. Můžeme použít i syrovou mrkev nastrouhanou na hrubém struhadle. Okurky i salám nakrájíme na jemné nudličky. Zeleninu se salámem dáme do velké mísy. Do mísy přidáme majonézu a hořčici. Salát jemně osolíme, opepříme a dochutíme troškou octa a worcestru. Vlašský salát pečlivě promícháme a dáme vychladit do lednice. Domácí vlašský salát podáváme s oblíbeným pečivem. A ještě jedna rada na závěr: Pokud chcete použít vlašský salát na chlebíčky, krájejte všechny ingredience na co nejmenší kousky.
Bramborový salát na jedničku: Povyšte ho domácí majonézou!
Majonéza je velmi oblíbená pro své mnohostranné použití a své významné místo zaujímá hlavně v době nastávajících Vánoc a silvestrovských oslav. Jak na domácí majonézu, aby se opravdu podařila?
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena