Domácí víno z višní

nápoj | česká kuchyně | recept zobrazen: 24035x
Domácí víno podle starého receptu.
Komentáře receptu 8


Postup přípravy receptu

Připravíme si 20 l demižon, který vymyjeme, dále bude třeba tzv. bulkátko, špunt a trochu plastelíny.

Višně obereme, otrháme stopky a vypeckujeme. Odměříme si 4 - 5 l višní. Ty vsypeme do demižonu.

Svaříme vodu s cukrem. Na 10 l vody přijdou 2 kg cukru. Připravíme si potřebné množství v tomto poměru. Vodu necháme zcela vychladnout.

Višně zalijeme vodou ne až po okraj, musíme nechat místo pro kvašení. Zašpuntujeme, umístíme bulkátko, do kterého nalijeme vodu a okraje pevně utěsníme plastelínou. Umístíme do temna (ideální je sklep) a už jen necháme pracovat. Víno je hotové zhruba za 2 - 3 měsíce. Během této doby hlídáme, abychom vždy v bulkátku měli vodu.

Hotové domácí víno z višní pak už jen pomocí gumové hadičky stáčíme.

Michy autor receptu:

Domácí víno z višní

Počet přidaných receptů: 3517

Ingredience

3,8
dobrý recept
14 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Domácí víno z višní

Celkový počet komentářů: 8
  • Já mám višeň "morela pozdní" ivan14 17.05.2017 14:15:06

    a víno z ní se mi povede někdy tak, že se vyrovná slušnému révovému. Dokonce tchán kdysi na jeden povedený ročník chytal " znalce " a ti mu nechtěli věřit, že je to višeň. Používám kvasinky vínka, višně lisuji a do šťávy přidávám něco meruňkových jader. Cukr nadvakrát. Zmražené zbylé višně z loňské úrody bez problému přidávám.

  • Ovoce Alča 18.06.2016 19:05:03

    Dá se použít i rozmražené ovoce?

  • Váženi,jestliže chcete dělat dobré víno a ne bolehlav a pod.nikdy nedavejte najednou víc jak kilo cukru i bez kvasinek postupně přidávat ten cukr s převařenou schladlou vodou,pak budete mít víno spravně a dobře prokvašené a fajchky nebo bulkatka další blbost,celofan ,par direk a nazdar,klidně poradím

    • Re: vino Franc 17.06.2016 19:18:46

      Dobrý den,můžu poprosit o podrobnější postup při kvašení. Mám dnes naloženo v demižonu pět kilo třešní 10 litrů vody a jedno kilo cukru co bude dál ??

    • Re: vino Marie Košatová 09.07.2012 10:43:40

      Dobrý den, marn ě hledám na netu dobrý recept na rybízové a višňové víno. Můžete mi prosím poradit? nemám demižon, budu to dělat v 3l lehvích tak, jako můj táta, bohužel už jsem se ho nestačila zeptat na recept.
      Lahev uzavíral také jen celofánem, ale poměry nevim. Poraďte prosím.
      Předem moc děkuji
      Košatová

  • dobré vín o z višní Ája 05.07.2013 19:53:21

    Nechápu,jak se může nechat celé višně v demionu při kvašení.Od té pecky to zhořkne.My děláme zásadně višňák z čisté vypresované šťávy z višní a přidáme vodu,potom cukr a necháme kvasit.
    Zdravím ať se Vám daří

  • Odpověd pro p.Košatovou,jestliže chcete opravdu to víno dělat tak musíte mít rozhodně větší sklenice nebo demižon 10-15-20 litru ze 3 litru uděláte tak 2 a ta práce a čištění za to rozhodne nestojí,váš otec to určitě dělal v 5 litráčich ale nejlepší je demižon setkal jsem se i s tím ,že jeden vymaloval byt a pak si vino postavil na okno,maloval znovu -vybouchlo,nejlepší teplota pro kvašeni je 20-22 a dělat z moštu to je lísovánim.J

  • Doplním. JanaB 15.07.2011 23:15:34

    Já nechávám víno kvasit při pokojové teplotě nejméně 20°C. Lepší je přidat ještě sušené kultury vinných kvasinek VÍNKA a můžeme, ale nemusíme doplnit živnou solí.

Nalezeno receptů: 8
Přidat příspěvek k receptu Domácí víno z višní
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!

  • Dýně - posílí imunitu v boji proti infekcím

    Dýně - posílí imunitu v boji proti infekcím

    Rádi si v těchto dnech zdobíte zahrádku, terasu nebo balkon pestrobarevnými a různě velikými dýněmi? A jak by také ne, je přece jejich čas a jako podzimní dekorace jsou nepřekonatelné. Už také víme, že dýně je nadmíru zdravá zelenina a pomůže nám dokonce i s hubnutím.




přidat nový recept