reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Domácí víno z višní

Domácí víno podle starého receptu.


  • 4,2

    20×

    4,2 20

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 828 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Postup přípravy

Připravíme si 20 l demižon, který vymyjeme, dále bude třeba tzv. bulkátko, špunt a trochu plastelíny.

Višně obereme, otrháme stopky a vypeckujeme. Odměříme si 4 - 5 l višní. Ty vsypeme do demižonu.

Svaříme vodu s cukrem. Na 10 l vody přijdou 2 kg cukru. Připravíme si potřebné množství v tomto poměru. Vodu necháme zcela vychladnout.

Višně zalijeme vodou ne až po okraj, musíme nechat místo pro kvašení. Zašpuntujeme, umístíme bulkátko, do kterého nalijeme vodu a okraje pevně utěsníme plastelínou. Umístíme do temna (ideální je sklep) a už jen necháme pracovat. Víno je hotové zhruba za 2 - 3 měsíce. Během této doby hlídáme, abychom vždy v bulkátku měli vodu.

Hotové domácí víno z višní pak už jen pomocí gumové hadičky stáčíme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí víno z višní

    Celkový počet komentářů: 10
    • ivan14
      ivan14

      Já mám višeň "morela pozdní"

      a víno z ní se mi povede někdy tak, že se vyrovná slušnému révovému. Dokonce tchán kdysi na jeden povedený ročník chytal " znalce " a ti mu nechtěli věřit, že je to višeň. Používám kvasinky vínka, višně lisuji a do šťávy přidávám něco meruňkových jader. Cukr nadvakrát. Zmražené zbylé višně z loňské úrody bez problému přidávám.

      17.05.2017 14:15:06

      • Mirek
        Mirek

        Re: Já mám višeň "morela pozdní"

        Prosbička Ivane, nemůžeš mi prosím zaslat recepruru..moc bych o to stál, díky

        07.07.2018 20:08:39

      • mazan
        mazan

        Re: Já mám višeň "morela pozdní"

        mužeš mi poslat recept rad to skusím Děkuji.

        21.07.2018 06:36:44


    • Alča
      Alča

      Dá se použít i rozmražené ovoce?

      18.06.2016 19:05:03

    • Ája
      Ája

      dobré vín o z višní

      Nechápu,jak se může nechat celé višně v demionu při kvašení.Od té pecky to zhořkne.My děláme zásadně višňák z čisté vypresované šťávy z višní a přidáme vodu,potom cukr a necháme kvasit.
      Zdravím ať se Vám daří

      05.07.2013 19:53:21

    • JINDRAK
      JINDRAK

      Odpověd pro p.Košatovou,jestliže chcete opravdu to víno dělat tak musíte mít rozhodně větší sklenice nebo demižon 10-15-20 litru ze 3 litru uděláte tak 2 a ta práce a čištění za to rozhodne nestojí,váš otec to určitě dělal v 5 litráčich ale nejlepší je demižon setkal jsem se i s tím ,že jeden vymaloval byt a pak si vino postavil na okno,maloval znovu -vybouchlo,nejlepší teplota pro kvašeni je 20-22 a dělat z moštu to je lísovánim.J

      09.07.2012 22:15:08

    • JINDRAK
      JINDRAK

      Váženi,jestliže chcete dělat dobré víno a ne bolehlav a pod.nikdy nedavejte najednou víc jak kilo cukru i bez kvasinek postupně přidávat ten cukr s převařenou schladlou vodou,pak budete mít víno spravně a dobře prokvašené a fajchky nebo bulkatka další blbost,celofan ,par direk a nazdar,klidně poradím

      21.07.2011 22:32:15

      • Marie Košatová
        Marie Košatová

        Dobrý den, marn ě hledám na netu dobrý recept na rybízové a višňové víno. Můžete mi prosím poradit? nemám demižon, budu to dělat v 3l lehvích tak, jako můj táta, bohužel už jsem se ho nestačila zeptat na recept.
        Lahev uzavíral také jen celofánem, ale poměry nevim. Poraďte prosím.
        Předem moc děkuji
        Košatová

        09.07.2012 10:43:40

      • Franc
        Franc

        Dobrý den,můžu poprosit o podrobnější postup při kvašení. Mám dnes naloženo v demižonu pět kilo třešní 10 litrů vody a jedno kilo cukru co bude dál ??

        17.06.2016 19:18:46

    • JanaB
      JanaB

      Já nechávám víno kvasit při pokojové teplotě nejméně 20°C. Lepší je přidat ještě sušené kultury vinných kvasinek VÍNKA a můžeme, ale nemusíme doplnit živnou solí.

      15.07.2011 23:15:34


    Nalezeno receptů: 10

    Přidat příspěvek k receptu Domácí víno z višní

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.