reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Domácí vepřový prejt na kysaném zelí se zabíjačkovým ragú

Výborný domácí vepřový prejt na kysaném zelí se zabíjačkovým ragů a nastavenou kroupovou kaší.


  • 3,6

    14×

    3,5 14
  • 2 h 40 min

Ingredience

podle potřeby



Postup přípravy

Očištěný vepřový bok, koleno, hlavu, část jater, ledvin a srdce dáme vařit do osolené vody a vaříme, dokud maso nezměkne. Poté jej vyjmeme, obereme z kostí a společně s uvařenými vnitřnostmi rozsekáme, nebo umeleme na jemno, přidáme namočenou veku.

Vzniklý prejt ochutíme solí, pepřem, třeným česnekem a majoránkou, přendáme do sádlem vymazaného pekáče a upečeme v troubě do křupava.

Vepřovou plec a zbylé vnitřnosti nakrájíme na kostky, nasekanou cibulku zpěníme na sádle, přidáme maso, kmín, pepř, sůl a česnek a dusíme do měkka. Nakonec dochutíme majoránkou.

Kroupy uvaříme ve zbylém masovém vývaru, uvařené brambory rozšleháme s kouskem vepřového sádla, ochutíme česnekem, pepřem, solí, majoránkou a přidáme uvařené kroupy. Nasekanou cibulku zpěníme na kousku sádla do zlatavé barvy a poté s ním poléváme kaši.

Na talíř nandáme kysané zelí, pečený domácí prejt, ragú a nastavovanou kaši, vše dozdobíme opečenou cibulkou v sádle.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Domácí vepřový prejt na kysaném zelí se zabíjačkovým ragú

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.