reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Domácí vepřový prejt na kysaném zelí se zabíjačkovým ragú

Výborný domácí vepřový prejt na kysaném zelí se zabíjačkovým ragů a nastavenou kroupovou kaší.


  • 3,6

    14×

    3,5 14
  • 2 h 40 min

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 579 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Perníkové chaloupky na hrneček krok za krokem

17. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 611 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 685 hodnocení

Základní suroviny k pečení vánočního cukroví

17. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 175 hodnocení

Recept na bramborový guláš s klobásou krok za krokem

17. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 571 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 685 hodnocení

Videorecept: Vánoční pracny podle Anny

16. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 556 hodnocení

Videorecept: Vláčné hruškové lívance podle Anny

16. 11. 2019

Postup přípravy

Očištěný vepřový bok, koleno, hlavu, část jater, ledvin a srdce dáme vařit do osolené vody a vaříme, dokud maso nezměkne. Poté jej vyjmeme, obereme z kostí a společně s uvařenými vnitřnostmi rozsekáme, nebo umeleme na jemno, přidáme namočenou veku.

Vzniklý prejt ochutíme solí, pepřem, třeným česnekem a majoránkou, přendáme do sádlem vymazaného pekáče a upečeme v troubě do křupava.

Vepřovou plec a zbylé vnitřnosti nakrájíme na kostky, nasekanou cibulku zpěníme na sádle, přidáme maso, kmín, pepř, sůl a česnek a dusíme do měkka. Nakonec dochutíme majoránkou.

Kroupy uvaříme ve zbylém masovém vývaru, uvařené brambory rozšleháme s kouskem vepřového sádla, ochutíme česnekem, pepřem, solí, majoránkou a přidáme uvařené kroupy. Nasekanou cibulku zpěníme na kousku sádla do zlatavé barvy a poté s ním poléváme kaši.

Na talíř nandáme kysané zelí, pečený domácí prejt, ragú a nastavovanou kaši, vše dozdobíme opečenou cibulkou v sádle.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Domácí vepřový prejt na kysaném zelí se zabíjačkovým ragú

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.