reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Domácí velikonoční jidáše

Domácí velikonoční jidáše

Snadný recept na velikonoční jidáše potřené medem a máslem.


  • 4,4

    47×

    4,4 47
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 769 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 999 hodnocení

Zamilujte si kedlubny: 8 top receptů, které stojí za to vyzkoušet

2. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 728 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 812 hodnocení

Osvěžte se: Recepty na nejlepší domácí limonády

1. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 203 hodnocení

Chutně připravený květák? Zkuste tyhle květákové karbanátky!

1. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 601 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 773 hodnocení

Naučte se efektní mramorování moučníků: Zebra koláč zvládne i začátečník

30. 6. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 670 hodnocení

Poznáte pochoutky světa? Odpovězte na 5 otázek a zjistěte, jak na tom jste

29. 6. 2020

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme kvásek. Do vlažné smetany rozdrobíme droždí, přidáme 1 lžičku cukru, vmícháme lžíci mouky a na teplém místě necháme kvásek vyběhnout.

Do mísy prosejeme mouku se solí, přidáme prosátý moučkový cukr, citronovou kůru, nakrájený tuk, žloutky a nakonec vyběhnutý kvásek. Ze všech surovin vypracujeme tuhé hladké těsto, které zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout asi 1 hodinu. Potom těsto krátce propracujeme a rozdělíme asi na 12 stejně velkých kousků. Z každého kousku vytvoříme delší váleček, který uprostřed přehneme, stočíme do spirály a potřeme rozšlehaným vejcem.

Jidáše pečeme v předehřáté troubě při 170 °C přibližně 20 - 25 minut dorůžova. Během pečení utřeme máslo s medem a touto směsí ještě horké jidáše potřeme.

Domácí velikonoční jidáše podáváme ke kávě nebo čaji jako slavnostní pohoštění.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí velikonoční jidáše

    Celkový počet komentářů: 5
    • Jana
      Jana

      kvalita především

      Upečením Jidášů u nás začaly Velikonoce.Přítě je musím udělat z dvojnásobné dávky. Nemají vadu.Děkuji .

      12.04.2017 20:38:54

    • Libchen
      Libchen

      Komentář k receptu Domácí velikonoční jidáše

      výborne sa s cestom pracuje, skvelé slávnostné sladké pečivo, recept vrelo odporúčam každému!
      autorke ešte raz dakujem a pripájam fotografie :-)

      31.03.2016 12:25:00

      • Jarka.P
        Jarka.P

        Re: Komentář k receptu Domácí velikonoční jidáše

        Díky za krásné a velmi jedlé foto ... super :-)) Jarka

        01.04.2016 18:42:04


    • Libchen
      Libchen

      Komentář k receptu Domácí velikonoční jidáše

      krásny recept 5*, uložený do kk.
      dakujem za receptík :-)

      29.03.2016 12:58:05

    • fschmid
      fschmid

      ....upekl jsem, vynikající recept.

      Maminka (94,5 roků) vzpomíná na dětství, jak mivali na Velikonoce domácí jidáše. Tak jsem podle tohoto receptu vytvořil a udělal mamce ohromnou radost. Musím se přiznat, že to je moje první pečené sladké jídlo, ale protože se zdařilo, skutečně skvělá pochoutka - rozšířím tak svůj kuchařský sortiment. Moc moc děkuji za skvělý recept.

      24.03.2016 09:59:46


    Nalezeno receptů: 5

    Přidat příspěvek k receptu Domácí velikonoční jidáše

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.