Domácí velikonoční jidáše

2 hod | moučník | 12 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 6334x
Snadný recept na velikonoční jidáše potřené medem a máslem.
Komentáře receptu 5
Uvařil jsem to (Recept vařili 3 lidé)


Postup přípravy receptu

Nejdříve si připravíme kvásek. Do vlažné smetany rozdrobíme droždí, přidáme 1 lžičku cukru, vmícháme lžíci mouky a na teplém místě necháme kvásek vyběhnout.

Do mísy prosejeme mouku se solí, přidáme prosátý moučkový cukr, citronovou kůru, nakrájený tuk, žloutky a nakonec vyběhnutý kvásek. Ze všech surovin vypracujeme tuhé hladké těsto, které zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout asi 1 hodinu. Potom těsto krátce propracujeme a rozdělíme asi na 12 stejně velkých kousků. Z každého kousku vytvoříme delší váleček, který uprostřed přehneme, stočíme do spirály a potřeme rozšlehaným vejcem.

Jidáše pečeme v předehřáté troubě při 170 °C přibližně 20 - 25 minut dorůžova. Během pečení utřeme máslo s medem a touto směsí ještě horké jidáše potřeme.

Domácí velikonoční jidáše podáváme ke kávě nebo čaji jako slavnostní pohoštění.

Jarka-P autor receptu:

Domácí velikonoční jidáše

Počet přidaných receptů: 1708

Ingredience

na porcí
Vaše cena 2799 běžně 3999 Kč sleva 30 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Recept Domácí velikonoční jidáše byl 19.04.2016 na 1. místě v žebříčku nejlepších receptů.

4,2
skvělý recept
39 hlasujících
  • Recept Domácí velikonoční jidáše - Jidáše potřené máslem a medem
  • Recept Domácí velikonoční jidáše - Upečené jidáše
  • Recept Domácí velikonoční jidáše - Jidáše potřené máslem a medem
  • Recept Domácí velikonoční jidáše - Moji první jidášci - velmi chutné!
  • Recept Domácí velikonoční jidáše - Jemné velikonoční jidáše

Kuchařky obsahující recept Domácí velikonoční jidáše

Recept se nachází v 71 kuchařkách
HRNČEKOVÁ KUCHÁRKA - pečenie
Sladkosti  Krnovské tety
veraricna
Sladkosti Krnovské tety 4346 receptů
zjirousek
Moučníky 1279 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Domácí velikonoční jidáše

Celkový počet komentářů: 5
  • kvalita především Jana 12.04.2017 20:38:54

    Upečením Jidášů u nás začaly Velikonoce.Přítě je musím udělat z dvojnásobné dávky. Nemají vadu.Děkuji .

  • Komentář k receptu Domácí velikonoční jidáše Libchen 31.03.2016 12:25:00

    výborne sa s cestom pracuje, skvelé slávnostné sladké pečivo, recept vrelo odporúčam každému!
    autorke ešte raz dakujem a pripájam fotografie :-)

  • Komentář k receptu Domácí velikonoční jidáše Libchen 29.03.2016 12:58:05

    krásny recept 5*, uložený do kk.
    dakujem za receptík :-)

  • fschmid
    ....upekl jsem, vynikající recept. fschmid 24.03.2016 09:59:46

    Maminka (94,5 roků) vzpomíná na dětství, jak mivali na Velikonoce domácí jidáše. Tak jsem podle tohoto receptu vytvořil a udělal mamce ohromnou radost. Musím se přiznat, že to je moje první pečené sladké jídlo, ale protože se zdařilo, skutečně skvělá pochoutka - rozšířím tak svůj kuchařský sortiment. Moc moc děkuji za skvělý recept.

Nalezeno receptů: 5
Přidat příspěvek k receptu Domácí velikonoční jidáše
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak správně vybírat letní obuv?

    Jak správně vybírat letní obuv?

    Léto máme všichni rádi, ale naše nohy mohou v parnu trpět. Zvlášť, když jim nedopřejeme vzdušnou obuv a necháme je potit se v uzavřené a neprodyšné obuvi. Trápí nás nejen odřené paty, malíčky a utlačované palce, zpocené a horoucí nohy, ale od nohou pak trpí i celé tělo dyskomfortem a naše celková tělesná i duševní pohoda klesá.

  • Jedeme na vodu aneb základy pro každého vodáka

    Jedeme na vodu aneb základy pro každého vodáka

    Chcete letos zažít adrenalin na vodě? Nebo se jen lehce nechat unášet po klidné hladině malé říčky? Než někde zavoláte klasické vodácké "ahoooj", věnujte pečlivou pozornost přípravě. Její základní parametry spočívají právě v tom, kam vlastně chcete jet.




přidat nový recept