reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Domácí velikonoční jidáše

Domácí velikonoční jidáše

Snadný recept na velikonoční jidáše potřené medem a máslem.


  • 4,4

    44×

    4,3 44
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 828 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 673 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 270 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme kvásek. Do vlažné smetany rozdrobíme droždí, přidáme 1 lžičku cukru, vmícháme lžíci mouky a na teplém místě necháme kvásek vyběhnout.

Do mísy prosejeme mouku se solí, přidáme prosátý moučkový cukr, citronovou kůru, nakrájený tuk, žloutky a nakonec vyběhnutý kvásek. Ze všech surovin vypracujeme tuhé hladké těsto, které zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout asi 1 hodinu. Potom těsto krátce propracujeme a rozdělíme asi na 12 stejně velkých kousků. Z každého kousku vytvoříme delší váleček, který uprostřed přehneme, stočíme do spirály a potřeme rozšlehaným vejcem.

Jidáše pečeme v předehřáté troubě při 170 °C přibližně 20 - 25 minut dorůžova. Během pečení utřeme máslo s medem a touto směsí ještě horké jidáše potřeme.

Domácí velikonoční jidáše podáváme ke kávě nebo čaji jako slavnostní pohoštění.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí velikonoční jidáše

    Celkový počet komentářů: 5
    • Jana
      Jana

      kvalita především

      Upečením Jidášů u nás začaly Velikonoce.Přítě je musím udělat z dvojnásobné dávky. Nemají vadu.Děkuji .

      12.04.2017 20:38:54

    • Libchen
      Libchen

      Komentář k receptu Domácí velikonoční jidáše

      výborne sa s cestom pracuje, skvelé slávnostné sladké pečivo, recept vrelo odporúčam každému!
      autorke ešte raz dakujem a pripájam fotografie :-)

      31.03.2016 12:25:00

      • Jarka.P
        Jarka.P

        Re: Komentář k receptu Domácí velikonoční jidáše

        Díky za krásné a velmi jedlé foto ... super :-)) Jarka

        01.04.2016 18:42:04


    • Libchen
      Libchen

      Komentář k receptu Domácí velikonoční jidáše

      krásny recept 5*, uložený do kk.
      dakujem za receptík :-)

      29.03.2016 12:58:05

    • fschmid
      fschmid

      ....upekl jsem, vynikající recept.

      Maminka (94,5 roků) vzpomíná na dětství, jak mivali na Velikonoce domácí jidáše. Tak jsem podle tohoto receptu vytvořil a udělal mamce ohromnou radost. Musím se přiznat, že to je moje první pečené sladké jídlo, ale protože se zdařilo, skutečně skvělá pochoutka - rozšířím tak svůj kuchařský sortiment. Moc moc děkuji za skvělý recept.

      24.03.2016 09:59:46


    Nalezeno receptů: 5

    Přidat příspěvek k receptu Domácí velikonoční jidáše

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.