reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Domácí vaječný koňak

Nejjednodušší recept na vaječný koňak.


  • 4,7

    174×

    4,7 174
  • 15 min

  • 21×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Všechny plechovky otevřeme.

Žloutky vyšleháme do pěny. Postupně do nich zašleháme obě mléka, přičemž začínáme salkem. Nakonec do hmoty zamícháme rum. Podle chuti můžeme přidat rumu i více.

Koňak nalijeme do sklenic, uzavřeme a necháme v chladu uležet.

Domácí vaječný koňak podáváme při vhodné příležitosti nebo když máme chuť.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí vaječný koňak

    Celkový počet komentářů: 40
    • zlobit
      zlobit

      domácí vaječný koňak

      Konečně jsem se zasmála nad receptem - první informace - otevřít plechovky. Tak to nemá chybu.

      06.01.2019 15:31:31

    • jožka
      jožka

      vaječný konak

      děkuji Marfuško.je výborný a jednoduchý.

      12.12.2018 17:56:33

    • Jarka
      Jarka

      Vaječňák

      Já dělám bez vajec a je výborný

      23.11.2018 18:17:01

    • Tinka....
      Tinka....

      Nemusí vejce projít varem? Třeba vyšlehat nad parou nebo něco? :o

      18.03.2018 17:26:22

    • Olga Smutná
      Olga Smutná

      K vaječnému koňaku

      Slazené kondenzované mléko nedávám. Na ušlehané 4 žloutky, 2 vanilk. cukry a 20 dkg cukru dávám 1/2 litru studené smetany a 1/8 litru lihu nebo rumu. Zhoustne dostatečně, pokud se po vychlazení hned nevypije.

      30.11.2017 18:23:19

    • Andrea
      Andrea

      Trvanlivost

      Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jak dlouho vydrží v lednici váš vaječný koňak? Děkuji

      28.11.2017 15:16:56

    • Marfuška
      Marfuška

      Vaječný koňak

      Já dělám ze 6 žloutků a 30 - 50 dkg mletého cukru, vyšleháme do pěny. 1 salko a stejné množství převařeného a vychladlého mléka, oboje se zašlehá do žloutků s cukrem. Pak přidám cca 1/2 l slivovice. Sleji do lahví a dám do lednice. Vaječňák se slivovicí vám krásně zhoustne a je moc dobrý. Pro ty kdo mají strach ze syrových vajec, alkohol konzervuje a za 40 let co vaječňák dělám jsme nikdy neměli potíže ze syrových vajec. Dobrou chuť

      17.12.2014 09:34:42

      • L.
        L.

        Re: Vaječný koňak

        Alkohol sice konzervuje, ale nezabije případné zárodky salmonelozy, která se ve vejcích vyskytuje hlavně ve žloutcích, ty se zabijí pouze při teplotách nad 70°C

        04.04.2016 19:33:12

      • daja
        daja

        Re: Vaječný koňak

        Tak jsem dnes udělala podle receptu té paní ze 6ti žloutků.
        Koupené už jsem měla mléko zahuštěné +salko a rum jsem namíchla se slivovicí.
        Výsledek 1,5 litru

        12.12.2017 17:01:58

    Nalezeno receptů: 40
    |< << 1234 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Domácí vaječný koňak

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.