reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Domácí vaječné nudle

Recept na domácí nudle.


  • 4,1

    35×

    4,1 35
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

těsto



Energetická hodnota

1579 kJ / 377,4 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 623 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 878 hodnocení

Omáčky k dochucování salátů: Dodají jídlu šmrnc!

21. 1. 2020

Bábovka

4,7 1 628 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 707 hodnocení

Rychlé obědy do krabičky - stačí 45 minut a máte skvělé jídlo do práce

20. 1. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 181 hodnocení

Čokoládový Sacher dort krok za krokem

19. 1. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 576 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 707 hodnocení

Šéfkuchařův videorecept: Jak na nakládaný sýr, kterým oslníte nejednu návštěvu?

18. 1. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 276 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 582 hodnocení

6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl

17. 1. 2020

Postup přípravy

Na vál dáme mouku. Uděláme do ní jamku, osolíme a přidáme vejce rozmíchané v části vody. Postupně zpracujeme těsto, do kterého podle potřeby přidáme vodu.

Těsto rozdělíme na 2 bochníky, přikryjeme je fólií a necháme asi 10 minut odpočinout. Pak každý bochník vyválíme na placku o tloušťce 2 - 2,5 mm a necháme trochu oschnout.

Těsto lehce pomoučníme a nakrájíme na nudle široké 5 - 6 cm. Pak je naskládáme na sebe a nakrájíme je znovu. Nakrájíme je na nudle podle potřeby, od 2 do 10 mm.

Připravené vaječné nudle dáme do vroucí osolené vody, zamícháme a vaříme. Jakmile nudle vyplavou, vybereme nebo scedíme. Necháme je dobře odkapat, zakapeme trochou oleje, promícháme. Pak vaječné nudle přidáme do hotové polévky.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí vaječné nudle

    Celkový počet komentářů: 4
    • Roberto
      Roberto

      Vaječné???

      Zapomněl jsem napsat, že ta miska s tou moukou a vejci se přikryla hustým mulem, aby se to mohlo odpařovat a aby na to nelezly mouchy. :-)

      22.04.2011 19:44:17

    • Roberto
      Roberto

      Vaječné????

      To 1 vejce na 500g mouky a 200 ml vody tomu tady říkáte vaječné těstoviny? Vám muselo s prominutím hrábnout. Normálně se dáva asi 1 vejce na 100g mouky a půl skořápky vody. Ty delikatesní nudle našich babiček se dělali ještě vejcovější. Na nějakých Na nějakých 50 - 60 g mouky 1 vejce, žádná voda a ty vejce vyklopené na té mouce se v misce nechali ještě půl dne oschnout, aby ztratili část vody. Pak se do celého množství přidala asi lžíce oleje a teprve se zamísilo těsto. To se dalo do igelitu a do lednice odpočívat do dalšího dne, až pak se vyvalovalo a krájeli se polévkové nudle. Ty byli i po uvaření až tmavě žluté bez barviv a báječně chutnaly. :-)

      22.04.2011 19:40:46

      • Lenka
        Lenka

        Re: Vaječné????

        Možná máte pravdu co se týče těsta. Je mi 50 let ale těsto moje babička nikdy nedělala. Poněvač neviděla na oči. Takže nevím. Ale s tou lednicí asi pravdu nemáte . Nepamatuju že by měli kdy ledničku.

        11.07.2017 19:08:08


    • deda-slavek
      deda-slavek

      Pro snadnější vyvalování těsta doporučuji použít strojek na jejich vyválení.Velmi se osvědčil a zrychlil nepříjemnou práci.

      24.11.2009 07:16:38


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Domácí vaječné nudle

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.