reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Domácí vaječná tlačenka

Vaječná tlačenka bude hvězdou všech oslav! Je to recept, který se u nás dělá už dlouho a na žádné oslavě nesmí chybět.


  • 4,2

    42×

    4,1 42
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 582 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 843 hodnocení

Letošní plán pečení vánočního cukroví

22. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 612 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 688 hodnocení

Videorecept: Skvělý dýňový jahelník podle Anny

22. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 175 hodnocení

Recept na vanilkové rohlíčky krok za krokem

21. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 573 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 688 hodnocení

Recept na originální kuřecí kari podle šéfkuchaře

21. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 556 hodnocení

Videorecept: Marokánky podle Anny

20. 11. 2019

Postup přípravy

Želatinu si necháme nabobtnat v 1dl vody asi 20 minut. Nebo použijeme 2 sáčky želatiny přímo na tlačenku pro větší tuhost.

Vejce uvaříme natvrdo. Cibuli (nemusí být) a salám oloupeme a nakrájíme na kostičky. Zeleninu z hradišťanky vyndáme a nakrájíme na menší kousky, přidáme kyselou okurku podle chuti. Nálev si dáme stranou, ale pro děti nálev do tlačenky nedáváme, je moc pikantní.

Vejce nakrájíme na kostičky a smícháme se salámem a zeleninou. Směs osolíme, opepříme a přidáme tatarku. Směs promícháme.

Připravíme si nálev buď z nálevu z hradišťanky nebo z vody tak, aby obsah
vody byl 2dl, které dáme svařit s masoxem, pak přidáme nabobtnalou želatinu a mícháme do rozpuštění (nevaříme). Vlažným nálevem zalijeme vaječnou hmotu, promícháme. Připravíme si srnčí hřbet, do kterého vložíme potravinářskou fólií (pro lepší pozdější manipulaci) a vlijeme hmotu. Může být i jiná nádoba podle toho, jaký má mít vaječná tlačenka tvar. Vaječnou tlačenku z hradišťanky nebo i jiné sterilované zeleniny necháme v lednici ztuhnout.

Ztuhlou vaječnou tlačenku servírujeme podle chuti a podáváme s pečivem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí vaječná tlačenka

    Celkový počet komentářů: 1

    • kuhtik
      kuhtik

      Omyl v receptu

      V postupu přípravy patrně došlo k omylu, když je uvedeno,že přidáme tatarku. Správně má asi být: přidáme majonézu, protože o tatarce mezi surovinami není zmínka.

      30.06.2011 16:44:40


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Domácí vaječná tlačenka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.