reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Domácí vaječná tlačenka

Vaječná tlačenka bude hvězdou všech oslav! Je to recept, který se u nás dělá už dlouho a na žádné oslavě nesmí chybět.


  • 4,2

    42×

    4,1 42
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Pečeme s jablky: Hraběnčiny řezy nikdy nezklamou!

25. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 761 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Recept na výbornou bramboračku s houbami krok za krokem

25. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Kvíz: Jak dobře znáte světovou gastronomii?

25. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Nejlepší recepty na domácí pečené čaje

24. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Už se to blíží! Co uvařit na svatého Martina?

24. 10. 2020

Postup přípravy

Želatinu si necháme nabobtnat v 1dl vody asi 20 minut. Nebo použijeme 2 sáčky želatiny přímo na tlačenku pro větší tuhost.

Vejce uvaříme natvrdo. Cibuli (nemusí být) a salám oloupeme a nakrájíme na kostičky. Zeleninu z hradišťanky vyndáme a nakrájíme na menší kousky, přidáme kyselou okurku podle chuti. Nálev si dáme stranou, ale pro děti nálev do tlačenky nedáváme, je moc pikantní.

Vejce nakrájíme na kostičky a smícháme se salámem a zeleninou. Směs osolíme, opepříme a přidáme tatarku. Směs promícháme.

Připravíme si nálev buď z nálevu z hradišťanky nebo z vody tak, aby obsah
vody byl 2dl, které dáme svařit s masoxem, pak přidáme nabobtnalou želatinu a mícháme do rozpuštění (nevaříme). Vlažným nálevem zalijeme vaječnou hmotu, promícháme. Připravíme si srnčí hřbet, do kterého vložíme potravinářskou fólií (pro lepší pozdější manipulaci) a vlijeme hmotu. Může být i jiná nádoba podle toho, jaký má mít vaječná tlačenka tvar. Vaječnou tlačenku z hradišťanky nebo i jiné sterilované zeleniny necháme v lednici ztuhnout.

Ztuhlou vaječnou tlačenku servírujeme podle chuti a podáváme s pečivem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí vaječná tlačenka

    Celkový počet komentářů: 1

    • kuhtik
      kuhtik

      Omyl v receptu

      V postupu přípravy patrně došlo k omylu, když je uvedeno,že přidáme tatarku. Správně má asi být: přidáme majonézu, protože o tatarce mezi surovinami není zmínka.

      30.06.2011 16:44:40


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Domácí vaječná tlačenka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.