reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Domácí uzený kapr

Kapr uzený ve vlastní udírně je lahůdkou vhodnou pro slavnostní zahradní párty.


  • 4,6

    26×

    4,5 26

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 602 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 857 hodnocení

BLOG Rychlé Fit recepty: Mini medovníčky podle Blanky

14. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 615 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 696 hodnocení

Videorecept: Připravte si výborné tatrankové cukroví podle vítězky soutěže Cukrář roku!

14. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 178 hodnocení

Recept na vánoční vosí hnízda krok za krokem

13. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 575 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 695 hodnocení

Jak vybrat kapra?

12. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 274 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 566 hodnocení

Čajové pečivo na vánočním stole

12. 12. 2019

Postup přípravy

Kapry očistíme, odřízneme hlavy, vykucháme a omyjeme.

Ryby silně prosolíme a do břišní dutiny vložíme bobkový list , několik kuliček celého černého pepře a kuličku nového koření. Vše poskládáme do hlubší nádoby tak, aby ryby měly hřbety dolů, zakryjeme a necháme v chladu odležet alespoň 24 hodin.

Potom kapry rozdělíme na polovinu, příčně na ocasní a hrudní porce. Vyjmeme koření, důkladně osušíme a upevníme na potravinový provázek.

Udírnu roztopíme na 60 °C , vložíme vyvázané kapry a zvolna udíme přibližně 8 až 9 hodin. Teplotu udržujeme mezi 40 - 60 °C.

Hotové kapry zbavíme provázků, přendáme je na tác a podáváme s pečivem a zeleninovými saláty.

Než se ryby vyudí, můžeme podávat z hlav, vnitřností a zeleniny, jemnou rybí polévku.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí uzený kapr

    Celkový počet komentářů: 4
    • Buliš
      Buliš

      Tak jsme v neděli udili:-)) ryby jsem vytáhla z mrazáku v pátek večer do lednice, nasolila až v sobotu, takže necelých 24 hodin, a vyuzené byly za necelých 7, ale to už jsme kolem uďáku chodili jak mlsní kocouři:-)) bylo to výborné, zase si to zopáknem, jen příště nebudem věšet, ale položíme hned na síto, některé kusy se na tom provázku neudržely,, dík za recept, posílám ho dál

      19.05.2011 20:30:24

    • Buliš
      Buliš

      Děkuju za info, určitě se pak ozvu... ještě seženu dřevo a jdu na to... a radši je podložím roštem:-)) jedlé budou určitě, jen mám strach, aby se rybky udržely na provázku, to maso bude asi trochu řidší....

      05.04.2011 17:33:37

    • Jarka.P.
      Jarka.P.

      Dobrý den, ráda bych opověděla na Váš dotaz, ale nemám s uzením mražených ryb žádnou zkušennost. Myslím si ale že záleží na kvalitě zmražení. Pokud by byli kapři zmraženy vcelku a suché, tedy nenasáklé vodou a po rozmražení vypadali jako čerstvé, myslím že by se to mohlo podařit. :-)) Dejte vědět jak to dopadlo ?? zdravím Jarka.

      05.04.2011 10:48:16


    • Buliš
      Buliš

      můžu udit i kapra mrazeného?? mám přebytky:-)

      04.04.2011 21:22:40


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Domácí uzený kapr

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.