reklama
hledat uživatel
       

Domácí tvaroh

Recept na domácí tvaroh, který je opravdu vynikající.


  • 4,5

    94×

    4,4 94

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Mléko zahříváme na mírném ohni o teplotě asi 30 °C a za občasného míchání na kraji sporáku, až se sýrovina oddělí od syrovátky. Srážení mléka můžeme urychlit přidáním chlebové kůrky.

Pak na jiný hrnec položíme cedník, vyložíme jej čistý plátěný ubrousek a nalijeme do něj vysráženou hmotu. Zavážeme, zatížíme a necháme zvolna odkapávat. Chceme-li tvaroh tvrdý, zatížíme jej závažím, aby syrovátka co nejvíce odkapala.

Z tohoto množství mléka dostaneme asi 500 g domácího tvarohu.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí tvaroh

    Celkový počet komentářů: 21
    • Mirka
      Mirka

      Nevite nahodou nekdo, jestli z tohoto domaciho tvarohu jde udelat pivni syr?

      02.05.2017 18:32:26

    • Jindra
      Jindra

      čežťyn dobrí

      "vyložíme jej čistý plátěný ubrousek "

      06.07.2015 15:51:09


    • katka
      katka

      Komentář k receptu Domácí tvaroh

      Vsak litr domaciho mleka stoji cca 15 Kc, cili z toho je 100 g tvarohu, coz jako ty podivnosti z obchodu nejsou o moc levnejsi, sice vazi 250 g za podobnou cenu, ale jako rozdil neni az tak velky, dyt to je stejne jako s biopotravinami, atd., proste cena musi byt vyssi, tak nevim co ten uzivatel Tvaroh pise za veci... :-)

      20.05.2015 11:02:19

    • Josh
      Josh

      Komentář k receptu Domácí tvaroh

      Díky za recept. Žiju v zemi, kde si tvaroh nekoupím. Takže recept na výrobu domácího - perfektní!!! :)

      06.10.2014 11:44:08

      • Vaga
        Vaga

        Re: Komentář k receptu Domácí tvaroh

        Bydlíme na vsi a čerstvé mléko nám prodává soused. Někdy se stane že mléko nespotřebujem a potom z něho vyrobíme tvaroh. Taky se stane že mléko zkysne při bouřce. Takže cena za tvaroh je vlastně 0kč protože jinak by se zkyslé mléko vyhodilo
        a navíc mám ještě syrovátku.

        10.03.2015 09:52:41

      • pavla
        pavla

        Re: Komentář k receptu Domácí tvaroh

        O jaké zemi to mluvíte? V anglii koupíte tvaroh v polských potravinách " mlieczko " , nebo u arabů když mají velký obchod, tak mají domácí pečivo, olivy v kádích a tvaroh ve vaničkách. Fakt je že v supermárketech ho nemají.

        07.08.2017 18:25:36

    • Sunny
      Sunny

      Jak dlouho?

      Dobrý den, velice šikovný recept. Určitě zkusím, ale jen mi povězte, jak dlouho se to tak přibližně sráží? Díky

      06.09.2009 07:33:34

      • Honza
        Honza

        Re: Jak dlouho?

        Zdravím, já ho zkoušel z domácího kozího mléka a jednoduše nechat v kastrolu na kuchyňské lince alespoň 24 hod ležet přikryté utěrkou. Teď v létě jsem jen sebral tvaroh, který plaval na syrovátce do utěrky. Trochu vymačkat, podle požadavku na hustotu, dochutit dle vlastního uvážení - nasladko, koření, sůl, jak kdo chce. A pak už jen DOBROU CHUŤ.

        19.08.2015 09:34:31

    Nalezeno receptů: 21
    |< << 123 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Domácí tvaroh

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.