Domácí tvaroh z kefíru

20 min | chuťovka | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 12108x
Pokud si doma vyrábíte kefír, můžete si vyrobit i chutný domácí tvaroh.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Domácí kefír si připravíme podle receptu Výroba kefíru. Přecezený kefír dáme do hrnce a zahřejeme na 35 - 40 °C. Musíme dávat pozor, aby se kefír nevařil!

Pak přecedíme přes plínku nebo nějakou hustější tkaninu. Tvaroh necháme dobře vykapat.

Domácí tvaroh z kefíru pak můžeme použít obvyklým způsobem, ušlehat naslano s bylinkami a nebo umixovat s ovocem.

OlaSm autor receptu:

Domácí tvaroh z kefíru

Počet přidaných receptů: 56

Ingredience



Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Domácí tvaroh z kefíru

Přidat příspěvek k receptu Domácí tvaroh z kefíru
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom (PVS) je pojem, kterým je někdy označován soubor příznaků vzniklých v důsledku vedlejších (nežádoucích) účinků očkování.

  • Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Rýma, kašel, teploty. Po roce je tu zase chřipková sezóna. Nemoc, která se vyznačuje náhlým nástupem horečky, kašlem, bolestmi hlavy, svalů a kloubů, těžkým pocitem slabosti, bolestí v krku a výtokem z nosu. Nepříjemnost, která nemusí být vždy tak banální záležitostí. Uvažujete o očkování?




přidat nový recept