reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Domácí tvaroh z kefíru

Pokud si doma vyrábíte kefír, můžete si vyrobit i chutný domácí tvaroh.


  • 4,5

    25×

    4,5 25
  • 20 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 817 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 033 hodnocení

Mřížkový jablečný koláč s ořechy krok za krokem

30. 9. 2020

Bábovka

4,7 1 756 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 852 hodnocení

První příkrmy pro nejmenší - 6 receptů, které vám usnadní život

30. 9. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 142 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 219 hodnocení

Videorecept: Pohankové muffiny s ořechy a polevou tahini. Zdravé mlsání, které si můžete dopřát bez výčitek!

29. 9. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 614 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 799 hodnocení

Podpořte imunitu: 6 nejlepších receptů z kysaného zelí

29. 9. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 293 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 698 hodnocení

Jak naučit děti milovat ovoce a zeleninu

29. 9. 2020

Postup přípravy

Domácí kefír si připravíme podle receptu Výroba kefíru. Přecezený kefír dáme do hrnce a zahřejeme na 35 - 40 °C. Musíme dávat pozor, aby se kefír nevařil!

Pak přecedíme přes plínku nebo nějakou hustější tkaninu. Tvaroh necháme dobře vykapat.

Domácí tvaroh z kefíru pak můžeme použít obvyklým způsobem, ušlehat naslano s bylinkami a nebo umixovat s ovocem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí tvaroh z kefíru

    Celkový počet komentářů: 1

    • Dagmar
      Dagmar

      Tvaroh z domácího kefíru

      Uvedená teplota na sražení kefíru je nízká, nejméně 50 stupňů. Ale tvaroh není dobrý, je příliš kyselý.

      01.10.2019 07:25:04


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Domácí tvaroh z kefíru

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.