Domácí tvaroh z kefíru

20 min | chuťovka | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 11935x
Pokud si doma vyrábíte kefír, můžete si vyrobit i chutný domácí tvaroh.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Domácí kefír si připravíme podle receptu Výroba kefíru. Přecezený kefír dáme do hrnce a zahřejeme na 35 - 40 °C. Musíme dávat pozor, aby se kefír nevařil!

Pak přecedíme přes plínku nebo nějakou hustější tkaninu. Tvaroh necháme dobře vykapat.

Domácí tvaroh z kefíru pak můžeme použít obvyklým způsobem, ušlehat naslano s bylinkami a nebo umixovat s ovocem.

OlaSm autor receptu:

Domácí tvaroh z kefíru

Počet přidaných receptů: 56

Ingredience



Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Domácí tvaroh z kefíru

Přidat příspěvek k receptu Domácí tvaroh z kefíru
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept