těsto | ||
---|---|---|
1 lžička | sůl | |
100 g | sádlo | |
500 g | hladká mouka | |
280 ml | horká voda |
Do mísy dáme mouku, změklé sádlo a sůl, zalijeme horkou vodou a vypracujeme měkké, hebké a nelepivé těsto. Těsto můžeme vypracovat ručně nebo hnětacími háky, případně v pekárně na správně zvolený program - "těsto bez kynutí a předehřívání". Hotové těsto rozdělíme na kousky, z těch vytvoříme kuličky a ty rozvalíme hodně tence. Vyválíme co nejpravidelnější kruhy - podle velikosti teflonové pánve. Já použila hluboký talíř jako vykrajovátko. Tortilly pečeme nasucho, prudce a krátce, placky pečeme po každé straně asi 30 - 45 sekund. Jen co se vytvoří růžové puchýřky, tortillu otočíme a po upečení z druhé strany ji ihned vložíme mezi přeloženou utěrku, aby neztvrdla. Hotové tortilly se sádlem, pokud zbudou, ohříváme potřené z obou stran vodou, stačí jen chvíli v mikrovlnné troubě. Případně tortilly ohříváme v troubě na suchém plechu, který jsme také potřeli vodou, zabráníme tak ztvrdnutí. Domácí tortilly se sádlem plníme podle chuti a možností. Já dávám například salát, kuřecí maso a rajčata s tatarkou. Celou tortillu zabalím do alobalu, lépe pak drží pohromadě. Každý plní tortilly podle chuti, takže můžou být i bez masa. Jíst se dají i studené.
Videorecept: Pikantní mexické burritos s masovou směsí
Připravte si podle našeho snadného videoreceptu výbornou specialitu mexické kuchyně a pochutnejte si na křupavé tortille naplněné masovou směsí z hovězího. Do 35 minut máte hotovo.
Autor:Šárka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena