reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Domácí tortilly se sádlem

Recept na skvělé domácí tortilly k naplnění, užijeme je na mnoho způsobů.


  • 4,2

    48×

    4,1 48
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

těsto



Energetická hodnota

1791 kJ / 427,9 kCal
(na 1 porci)

Postup přípravy

Do mísy dáme mouku, změklé sádlo a sůl, zalijeme horkou vodou a vypracujeme měkké, hebké a nelepivé těsto. Těsto můžeme vypracovat ručně nebo hnětacími háky, případně v pekárně na správně zvolený program - "těsto bez kynutí a předehřívání".

Hotové těsto rozdělíme na kousky, z těch vytvoříme kuličky a ty rozvalíme hodně tence. Vyválíme co nejpravidelnější kruhy - podle velikosti teflonové pánve. Já použila hluboký talíř jako vykrajovátko.

Tortilly pečeme nasucho, prudce a krátce, placky pečeme po každé straně asi 30 - 45 sekund. Jen co se vytvoří růžové puchýřky, tortillu otočíme a po upečení z druhé strany ji ihned vložíme mezi přeloženou utěrku, aby neztvrdla.

Hotové tortilly se sádlem, pokud zbudou, ohříváme potřené z obou stran vodou, stačí jen chvíli v mikrovlnné troubě. Případně tortilly ohříváme v troubě na suchém plechu, který jsme také potřeli vodou, zabráníme tak ztvrdnutí.

Domácí tortilly se sádlem plníme podle chuti a možností. Já dávám například salát, kuřecí maso a rajčata s tatarkou. Celou tortillu zabalím do alobalu, lépe pak drží pohromadě. Každý plní tortilly podle chuti, takže můžou být i bez masa. Jíst se dají i studené.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí tortilly se sádlem

    Celkový počet komentářů: 16
    • Hana S
      Hana S

      Komentář k receptu Domácí tortilly se sádlem

      Výborný recept, těsto je hladké, dobře se s ním pracuje a drží tvar. Výsledná tortilla je báječná, i náš roční syn u ní naplno mlaskal! Doporučuji všem.

      21.02.2019 22:34:10

    • Dagmar
      Dagmar

      Komentář k receptu Domácí tortilly se sádlem

      Jsou skvělé, jenom nevím, proč je v receptu " změklé " sádlo, když každé sádlo po zalití horkou vodou změkne :-).

      14.10.2018 20:03:36

    • Pája
      Pája

      Tortila se sádlem

      Dělám je často jsou výborné ;-)

      13.07.2018 09:05:55


    • Petr Gibal
      Petr Gibal

      Komentář k receptu Domácí tortilly se sádlem

      Je to obyčejná česká placka. Tortilla se dělá z kukuřičné mouky a na oleji

      08.02.2014 22:15:59

      • Choze
        Choze

        Re: Komentář k receptu Domácí tortilly se sádlem

        Kecy. Na jihu Mexika se používá kukuřičná mouka a čím více na sever se používá pšeničná. Zásadně se sádlem, žádný olej. A opéká se na sucho. Nejdříve se rozdělá sádlo s moukou a udělá se drobenka do které se zamíchá vlažná voda.

        07.06.2016 17:24:43

    • Ziraficka
      Ziraficka

      Jsem vegetarián, mohu použít máslo místo sádla? Tyto placky si dávám často, balím do nich salát s výborným dipem ze zakysané smetany a nemá to chybu.

      08.02.2014 09:48:00

    Nalezeno receptů: 16
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Domácí tortilly se sádlem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.