reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Domácí tmavý chleba

Recept na jednoduchý chleba pečený doma v troubě.


  • 4,1

    18×

    4,1 18
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Postup přípravy

Hladkou tmavou mouku smísíme s polohrubou a vsypeme do větší mísy kde vytvoříme v mouce dva důlky.

Do prvního dáme rozdrcenou kostku droždí a zalijeme směsí 1,5 dcl vody a 1/2 lžičky cukru.

Do druhé pak dáme 1,5 lžíce sole, 1/2 lžíce mletého kmínu, 1/4 lžičky tymiánu , 2 lžíce octa, 4 lžíce oleje.

Necháme 10 minut stát a vše začneme dokonale promíchávat v středně husté těsto, při tom si pomáháme přiléváním vlažné vody. Hotové těsto ponecháme 1/2 hodiny kynout v míse a potom jej znovu na pomoučeném válu prohněteme a opět ponecháme v míse 20 minut kynout.

Po vykynutí, vyklopíme těsto na plech (nebo chebovou formu), potřeme vodou, lehce posolíme a pečeme 15 minut ve vyhřáté troubě na 250°C , poté stáhneme teplotu na 150°C a pečeme dalších 50 minut dozlatova.

Po upečení chleba vyndáme (vyklopíme) a ihned znovu potřeme vodou, posypeme trochou kmínu a necháme vystydnout.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí tmavý chleba

    Celkový počet komentářů: 2

    • lída
      lída

      Komentář k receptu Domácí tmavý chleba

      dobrý den, vody je třeba kolik? 3 co? dl?

      29.12.2013 16:50:46

      • DROBEK
        DROBEK

        Re: Komentář k receptu Domácí tmavý chleba

        DOBRÝ DEN, ANO JEDÁ SE O 3 Dcl ( 300 ml ) vody.
        MRZÍ MNĚ ŽE SE TO Z RECEPTU VYTRATILO.

        05.01.2014 11:18:34

    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Domácí tmavý chleba

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.