reklama
hledat uživatel
       

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Domácí tiramisu

Domácí tiramisu

Vynikající moučník i pro náročné mlsouny.


  • 4,6

    215×

    4,5 215
  • 20 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 525 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 802 hodnocení

Jak na to: Výroba sušeného ovoce

20. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 650 hodnocení

Videorecept na Slaný koláč s rajčaty a cibulí

19. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Co s přebytky zeleniny: Zkuste ji zmrazit a uchovat na zimu

19. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Hrníčkové recepty: Vyzkoušejte rychlé koláče bez vážení

18. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 526 hodnocení

Recept na plněné papriky s rajskou omáčkou krok za krokem

18. 8. 2019

Postup přípravy

Uvaříme silnou kávu, osladíme podle chuti a necháme vychladnout.

Než káva vychladne, ušleháme šlehačky a do nich zašleháme zakysané smetany, které osladíme a kápneme trochu cinzana nebo rumu.

Dortovou nebo jinou formou vyložíme piškoty. Do vychladlé kávy přidáme také pár kapek cinzana nebo rumu. Kávou poléváme piškoty vyskládané ve formě. Na piškoty dáme část šlehačkové hmoty a na to opět piškoty. Přelijme kávou. Opět potřeme vrstvou šlehačky. Domácí tiramisu dáme nejlépe přes noc uležet do lednice.

Před podáváním posypeme domácí tiramisu kakaem. Tiramisu podáváme vychlazené.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí tiramisu

    Celkový počet komentářů: 52
    • Kirandia
      Kirandia

      Mascarpone je drahé, raděj používám lučinu, žervé nebo pomazánkové máslo

      Mascarpone je drahé, raděj používám lučinu, žervé nebo pomazánkové máslo. Je to stejně dobré a mnohem levnější.

      15.07.2009 13:27:26

      • Marco
        Marco

        Re: Mascarpone je drahé, raděj používám lučinu, žervé nebo pomazánkové máslo

        Jasně že to rodině chutná protože nepoznali pravý tiramisu. To by jinak to Tvý kopli do pr...e! A pom.máslo je stejný jako Mascarpone? Tak v tom případě biftek je stejný jako bůček. Styďte se takhle urážet ital.kuchyni! Když to neumíte tak to nedělejte!

        27.11.2009 23:38:52

      • Kronoss
        Kronoss

        Re: Mascarpone je drahé, raděj používám lučinu, žervé nebo pomazánkové máslo

        Takže neděláš Tiramisu. Beru, že jsi chudák nebo škrt na to, abys sis koupila pravé Mascarpone, ale pak si děláš piškotový dort s lučinou a ne Tiramisu. Jen tak mimochodem, když vedle sebe postavíš lučinu, pomazánkové máslo, žervé a Mascarpone a ochutnáš to, tak každé chutná jinak. Nevím, proč musí Češi vždycky něco šidit a vydávat to za původní produkt. Tiramisu je klasický italský dezert a jako takový má své zákonitosti jako je Macarpone a Amareto.

        14.05.2012 18:53:15



    Nalezeno receptů: 52
    |< << 123456 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Domácí tiramisu

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.