reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Domácí těstoviny se smetanovo-česnekovou omáčkou

Máte doma jen základní potraviny a rádi byste připravili dobrou domácí italskou večeři?


  • 3,6

    11×

    3,6 11
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

omáčka

podle potřeby

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Videorecept: Domácí sekaná z krůtího masa doladěná k dokonalosti

27. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Chutě babího léta od pondělí do pátku

26. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

KVÍZ: Vyznáte se v houbách? Prověřte si znalosti v našem testu

26. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

26. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky

25. 10. 2020

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme domácí těstoviny. Dáme vařit hrnec vody. Do mísy nasypeme velkou hrst hladké mouky, hrstku solamylu, špetku soli, hrstku sušené pažitky a nalijeme půlku malé skleničky vody. Nakonec přidáme jedno vejce. Vše zpracujeme v hladké těsto. Pokud by se po čase těsto lepilo, přidáme ještě trochu hladké mouky.

Bochánek rozválíme na válu vysypaným moukou na tenoučkou placku, kterou nožem rozkrájíme na nudle 1x5 cm. Až se voda v hrnci začne vařit, osolíme ji. Těstoviny do vody naházíme po jedné a necháme dál vařit při menší teplotě. Těstoviny slijeme a vrátíme zpátky do hrnce. Můžeme k nim přidat i trochu olivového oleje.

Připravíme si omáčku. V rozehřátém hrnci necháme rozpustit máslo. Přisypeme k němu hladkou mouku a vymícháme hladkou jíšku. Vlijeme do ní 2dl bílého vína. Stále mícháme, až vznikne řídká kaše, do které pak nalijeme smetanu ke šlehání. Dál mícháme. Omáčku ochutíme sušenou pažitkou a po vypnutí i dvěma stroužky rozmačkaného česneku a mořskou solí.

Těstoviny naaranžujeme na talíř, přelijeme omáčkou, posypeme parmazánem a ozdobíme čerstvou bazalku. Domácí těstoviny se smetanovo-česnekovou omáčkou ihned podáváme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Domácí těstoviny se smetanovo-česnekovou omáčkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.