reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Domácí tavený sýr z tvarohu

Ochucená verze sýra.


  • 4,7

    44×

    4,7 44

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Tvaroh nasolíme, okmínujeme a namačkaný v hrnku necháme zklihovatět.

V kastrole rozpustíme máslo, přidáme tvaroh a mícháme, až se tvaroh rozpustí a zhoustne. Pak vmícháme smetanu se žloutky, papriku a mícháme dál. Zhoustlou hmotu vlijeme do misky a necháme vychladnout.

Domácí tavený sýr z tvarohu krájíme jej jako koupený tavený sýr.

Obměna. Do taveného sýra můžeme přidat posekanou pažitku a petrželku nebo jemně posekanou šunku či zbytek uzeného masa, popřípadě čerstvou pomletou zelenou papriku nebo trochu kečupu.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí tavený sýr z tvarohu

    Celkový počet komentářů: 9
    • Honza
      Honza

      Komentář k receptu Domácí tavený sýr z tvarohu

      No, tak jsem ho zkusil... A zdrcnul se mi. Chuť taky nic moc. Tak holt zůstanu jen u másla.

      25.09.2013 21:38:03

    • Ema
      Ema

      Tavený sýr

      Já nechávám tvaroh se sodou odležet 30 min, pak přidám příchuť s rozpuštěným máslem vyšlehám ruč. šl., nechám opět 30 min odležet, poté opět vyšlehám a dám na tmavé místo, přikryju nádobu utěrkou a nechám 2- 4 hodinky uležet.. Až pak do lednice. jednou jsem zapomněla v komoře tvaroh přes noc a nic se mu nestalo, možná se mi zdál lepší. Žádnou sodu necítím, nejlepší jsou jako příchuť čerstvé bylinky, niva,brynza, česnek, cibule, dle chuti každého. NA 500 g TVAROHU STAČÍ 1 MOCCA LŽÍČKA!! Ne Kávová, tu dávám na 1kg tvarohu. Já většinou dělám 1kg a mám na celý týden několik druhů sýra. Přidám i trošku šlehačky, nebo smetany, když nemám, tak dám mléko.Sýr je pak řidší, pomazánkového typu.

      15.02.2013 16:34:54

    • janatka
      janatka

      toto mi přišlo emailem:BOMBA!!!Domácí tavený sýr za 15 minut!!!A je ho hodně!!!


      POTŘEBNÉ PŘÍSADY

      1 tvaroh 1 rovná kávová lžička jedlé sody přísady podle chuti(bylinky,česnek,kmín,ze lenina,salám...) 1 lžička másla

      POSTUP PŘÍPRAVY

      Tvaroh dobře rozmícháme se sodou,případně dalšími přísadami,a necháme 10 minut uležet.V kastrolku rozpustíme lžičku másla,přidáme tvaroh a zamícháme.Necháme vychladit v misce.To je vše.
      Nevím,k jaké reakci tam dochází,ale tvaroh během těch 10 minut úplně změní strukturu a přestane mít tvarohovou chuť.Stane se z něj OPRAVDU tavený,mazací sýr.Připadala jsem si jak kouzelník.Pokud ho nesníte hned,tak skladujte přikrytý nebo v alobalu,jinak z něj budete mít amarouna.Ale to dělají normální sýry taky.

      05.01.2013 16:43:49


      • Trasheek
        Trasheek

        Tenhle recept je super! Taky jsem jej dostal mailem, a je fajn, že si lidi pomáhají a šíří chytré věci dál. Proč do sebe cpát drahé taveňáky plné tavicích solí a dochucovadel, když to jde tak rychle a jednoduše. Právě si pochutnávám na variantě s česnekem a sušenou petrželkou, k tomu domácí rohlík a ředkvička - no vrchol blaha :c) Jen ještě doplním, že jsem do tvarohu kromě sody dal půl lžičky kuchyňské soli.

        29.01.2013 22:33:12

    • akjam
      akjam

      tvaroh 500g, nasolit, okmínovat, do porcelánové nádoby pod ubrousek na 4-7 dní, každý den zamíchat. Stavíme to na teplo. I třeba na radiátor topení. Pak nastrouhat nebo pomlít na masovém strojku. V kastrole rozpálíme máslo100-120g, přidáme trochu papriky a sýr za stálého míchání vaříme až začne houstnout. Může se přidat i jeden žloutek. Porcelánovou mísu vypláchneme studenou vodou, horký sýr do ní vylijeme a dáme ztuhnout. Potom jej vyklopíme a 1 až 2 dny sušíme na vzduchu. .... tak podle tohoto receptu děláme sýr my a je moc dobrý. Recept je z kuchařky paní Sandtnerové. Přeji hodně dobrých sýrů k dobrému vínu. Majka

      04.01.2013 19:56:14

    • akjam
      akjam

      tvaroh 500g, nasolit, okmínovat, do porcelánové nádoby pod ubrousek na 4-7 dní, každý den zamíchat. Stavíme to na teplo. I třeba na radiátor topení. Pak nastrouhat nebo pomlít na masovém strojku. V kastrole rozpálíme máslo100-120g, přidáme trochu papriky a sýr za stálého míchání vaříme až začne houstnout. Může se přidat i jeden žloutek. Porcelánovou mísu vypláchneme studenou vodou, horký sýr do ní vylijeme a dáme ztuhnout. Potom jej vyklopíme a 1 až 2 dny sušíme na vzduchu. .... tak podle tohoto receptu děláme sýr my a je moc dobrý. Recept je z kuchařky paní Sandtnerové. Přeji hodně dobrých sýrů k dobrému vínu. Majka

      04.01.2013 19:56:03

    • mafca
      mafca

      Jak to má vypadat přesně nevím ,měl by odpovědět pan Horák . Mužský to nechával týden, i víc. To je asi moc.

      07.09.2009 17:12:47

    • garmil
      garmil

      při jaké teplotě a za jak dlouho zklihovatí?

      07.09.2009 13:01:51

    • mafca
      mafca

      To bude taky ,až zklihovatí pěkně asi smrdět.

      05.09.2009 09:28:06

    Nalezeno receptů: 9

    Přidat příspěvek k receptu Domácí tavený sýr z tvarohu

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.