reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Domácí tatarský biftek

Recept na klasický tatarský biftek s několika tipy.


  • 4,5

    22×

    4,4 22
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Dušené červené zelí s brusinkami krok za krokem

28. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Rychlé a zdravé mlsání na halloweenskou párty? Zkuste si doma vyrobit gumové medvídky jen ze tří ingrediencí!

28. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Recept na houbovou bramborovou polévku krok za krokem

27. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Videorecept: Domácí sekaná z krůtího masa doladěná k dokonalosti

27. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 704 hodnocení

Chutě babího léta od pondělí do pátku

26. 10. 2020

Postup přípravy

Opečeme na oleji krajíce alespoň den starého chleba. Na malý talířek položíme několik oloupaných stroužků česneku na potření topinek

Připravíme si maso, a to co nejpozději, ideálně těsně před konzumací. Dříve se používala zásadně pravá svíčková, která se škrabala nožem, aby neobsahovala vlákna. Dnes postačí dobrý elektrický mixér. Maso ale musí být opravdu hladké. Hovězí můžeme i namlít ručním mlýnkem, záleží na chuti strávníka.

Masovou směs můžeme předmíchat, doporučuji ale tento postup. Doprostřed talíře klademe maso. Do hromádky uděláme důlek, vložíme jeden žloutek. Kolem masa poklademe na hromádky sekanou kyselou okurku, velmi jemně sekanou cibuli, špetku soli (či v solničce vedle), papriky, pepře. Také po jedné lžíci kečupu a hořčice. Na stůl dáme dochucovadla jako worcesterskou omáčku a tabasco.

Každý strávník si tak do masa může zamíchat kolik jakých ingrediencí chce, maso se klade na topinky. Tatarák se tradičně zapíjí vodkou. Ingredience jsou uvedeny pro 2 osoby, pokud připravujeme tatarák jako předkrm, stačí 60-80 g masa na osobu.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Domácí tatarský biftek

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.