Recept na hlavní chod s domácími nočky a vepřovým masem s kedlubnou.
100 ml | smetana |
1 ks | kedluben |
400 g | vepřová kýta |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
drcený kmín | |
čerstvá petrželka | |
mletý černý pepř | |
podle potřeby | |
vývar | |
příloha | |
1 ks | vejce |
180-200 g | hrubá mouka |
na obalení | |
solamyl |
Nejdříve si připravíme tarhoňu. V misce rozšleháme vejce, osolíme a postupně přidáváme mouku. Jakmile vznikne těstíčko, přendáme ho na vál a dále do něj zapracováváme mouku, dokud nevznikne velmi tuhé těsto, které se dá strouhat. Pak těsto nastrouháme nahrubo, rozprostřeme na rozloženou utěrku a necháme oschnout. Oschlé nočky zvolna povaříme ve vroucí osolené vodě asi 2 - 3 minuty, dokud nevyplavou napovrch. Pak je scedíme a propláchneme studenou vodou Vepřovou kýtu očistíme a nakrájíme na nudličky. Maso osolíme, opepříme a obalíme v solamylu. Oloupanou kedlubnu nakrájíme na drobné nudličky a cibuli nakrájíme nadrobno. Na oleji necháme zesklovatět cibulku a pak na ni přidáme maso, které krátce orestujeme, ochutíme kmínem, podlijeme vývarem a zvolna dusíme doměkka. K téměř měkkému masu vmícháme kedlubnu a vše ještě krátce podusíme z´tak, aby kedlubna byla akorát na skus. Nakonec vše zjemníme smetanou a podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Domácí tarhoňu rozdělíme na porce, přelijeme masitou směsí s kedlubnou a ozdobíme sekanou petrželkou. Domácí tarhoňu s masem a kedlubnou ihned podáváme.
Zamilujte si kedlubny: 8 top receptů, které stojí za to vyzkoušet
Kedlubny patří mezi nejzdravější a lehce stravitelné druhy košťálové zeleniny, které si zejména na začátku léta můžeme dopřát. Ale jak zařadit kedlubny do jídelníčku tak, aby chutnaly? Věděli jste, že z nich lze připravit i skvělé zelí a bramboráky?
(doba přípravy 25 min)
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena