reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Domácí tarhoňa s masem a kedlubnou

Recept na hlavní chod s domácími nočky a vepřovým masem s kedlubnou.


  • 5,0

    5 4
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na obalení

podle potřeby

příloha



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 540 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme tarhoňu. V misce rozšleháme vejce, osolíme a postupně přidáváme mouku. Jakmile vznikne těstíčko, přendáme ho na vál a dále do něj zapracováváme mouku, dokud nevznikne velmi tuhé těsto, které se dá strouhat. Pak těsto nastrouháme nahrubo, rozprostřeme na rozloženou utěrku a necháme oschnout. Oschlé nočky zvolna povaříme ve vroucí osolené vodě asi 2 - 3 minuty, dokud nevyplavou napovrch. Pak je scedíme a propláchneme studenou vodou

Vepřovou kýtu očistíme a nakrájíme na nudličky. Maso osolíme, opepříme a obalíme v solamylu. Oloupanou kedlubnu nakrájíme na drobné nudličky a cibuli nakrájíme nadrobno.

Na oleji necháme zesklovatět cibulku a pak na ni přidáme maso, které krátce orestujeme, ochutíme kmínem, podlijeme vývarem a zvolna dusíme doměkka. K téměř měkkému masu vmícháme kedlubnu a vše ještě krátce podusíme z´tak, aby kedlubna byla akorát na skus. Nakonec vše zjemníme smetanou a podle potřeby dochutíme solí a pepřem.

Domácí tarhoňu rozdělíme na porce, přelijeme masitou směsí s kedlubnou a ozdobíme sekanou petrželkou. Domácí tarhoňu s masem a kedlubnou ihned podáváme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí tarhoňa s masem a kedlubnou

    Celkový počet komentářů: 1

    • Jarmila    69
      Jarmila 69

      Tarhonˇa ???????????????????

      Tohle není tarhonˇa , ale úplně obyčejné strouhání .......
      Tarhonˇu koupíte v Lídlu , jsou to malé kuličky - oddělení těstoviny, ale příprava je jiná - ne vařit !!!!!!!!!!!!!!!

      15.06.2015 18:31:59


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Domácí tarhoňa s masem a kedlubnou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.