reklama
hledat uživatel
       

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Energetická hodnota

7454 kJ / 1780,4 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 799 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 015 hodnocení

Recept na švestkové čatní krok za krokem

13. 8. 2020

Bábovka

4,7 1 745 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 829 hodnocení

Milujete karbanátky? Zkuste recepty, které vás posadí na židli!

12. 8. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 212 hodnocení

Parádní recepty se švestkami: Švestkové koláče, domácí knedlíky i exotika v podobě čatní

11. 8. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 609 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 789 hodnocení

Recept na pečená rajčata s cuketou a sýrem feta krok za krokem

11. 8. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 292 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 679 hodnocení

Na zahrádkách dozrávají švestky: Užijte si jejich všestrannost

10. 8. 2020

Postup přípravy

Troubu rozehřejeme na 170 °C.

Na plech položíme papír na pečení a rovnoměrně na něj nasypeme semínka. Sezamová semínka pečeme 7 minut, pak je vytáhneme, důkladně prohrábneme a pečeme dalších 7 minut. Hotová semínka mají mít zlatou barvu. Při pečení dáváme pozor, lehce se spálí.

Hotová semínka vsypeme do nožového mixeru a 1 minutu mixujeme "na sucho", pak postupně přidáváme olivový olej, aby se vytvořila požadovaná konzistence tahini. Nakonec přidáme mořskou sůl podle chuti.

Domácí pastu tahini uchováváme v lednici až 1 měsíc.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Domácí tahini

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.