reklama
hledat uživatel
       

Domácí sýr

Je hezké vyrobit si něco svého. Tentokrát recept na pravý domácí sýr.


  • 4,3

    20×

    4,3 20

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 577 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 841 hodnocení

Příprava smaženého sýru podle šéfkuchaře

14. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 610 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 684 hodnocení

Videorecept: Vafle z ječné mouky - rychlá svačinka, se kterou u dětí zabodujete!

13. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 174 hodnocení

Recept na smaženou cuketu v sýrovém těstíčku s dýňovým pyré

12. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 571 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 684 hodnocení

Nachlazení a chřipka nebudou mít šanci: Uvařte si domácí zázvorový čaj

11. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 554 hodnocení

Recept na zelný chlebíček s uzeným krok za krokem

10. 11. 2019

Postup přípravy

Tvaroh v alobalu osolíme a okmínujeme. Vložíme jej do porcelánové mísy a zakryjeme utěrkou nebo plátěným ubrouskem. Tvaroh necháme uležet při pokojové teplotě asi čtyři dny a denně jej promícháme.

Vzniklý sýr umeleme na masovém strojku. V hrnci rozpálíme máslo, přidáme papriku a sýr. Mícháme do zhoustnutí.

Porcelánovou mísu vypláchneme studenou vodou a horký sýr do ní nalijeme a necháme ztuhnout. Pak jej vyklopíme.

Na vzduchu domácí sýr sušíme ještě pár dní. Stačí dva dny a nejlépe v chladnější spíži.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí sýr

    Celkový počet komentářů: 7
    • mont
      mont

      vynikající

      je to múj nejchutnější sýr, dělám ho také. Někdy ho ani nevařím a nechám klihnout až 1 0 dní, přikrytý, dost smrdí a rovnou ho mažu na chleba s máslem. Můžu se po něm utlouct a musím přiznat, že ne vždy se mi ho podaří dobře uklihnout, bude to zřejmě druhem tvarohu

      10.02.2014 11:03:17

    • grapas
      grapas

      kozí varianta

      z domácího tvarohu a vubec mi to nechtělo v randlíku houstnout nakonec se to začalo spíš vařit tak jsem to utla ted chladím a uvidíme co z toho bude ale mám strach že jen tvarohová polívka

      08.08.2011 17:49:13

    • eva
      eva

      Tento sýr dělám běžně, pokud sýr někomu zplesnivěl, pak ho zřejmě zapomněl denně promíchat. Nechávám ho na okně nebo na topení 3-4 dny) přímo v plechové míse, ve které to pak vařím. Žloutek přidávám spolu s máslem při vaření, pořádně promíchám, případně přisolím. Je to výborné na čerstvý chléb.

      24.05.2010 12:25:26


    • Ladislav
      Ladislav

      Je to blbost

      Já to přesně vyzkoušel. Vše začalo plesnivět. V receptu něco chybí. Tvaroch vždy zůstane tvarohem. Mletí je nanic !

      17.03.2010 12:52:23

    • MIRA
      MIRA

      Kam se dává žloutek,je tam jaksi navíc

      12.01.2010 19:18:08

    • doktor2
      doktor2

      Kam se poděl...?

      kam se nám poděl ten žloutek?

      22.12.2007 10:34:01


    Nalezeno receptů: 7

    Přidat příspěvek k receptu Domácí sýr

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.