Domácí sýr cihla

30 min | chuťovka | 6 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 13293x
Recept na velmi dobrý sýr, který stojí za pokus.
Komentáře receptu 12


Postup přípravy receptu

Mléko přivedeme do varu a povaříme ho s tvarohem. Můžeme použít domácí tvaroh ale i kupovaný. Potom řádně směs scedíme přes plátýnko nebo utěrku a dáme zpět do hrnce. Přidáme 1 - 2 lžíce másla a řádně na plotně promícháme. Másla můžeme použít podle chuti o trochu více.

Sundáme z plotny a přidáme 2 bílky, 2 zarovnané lžičky soli, 1 lžičku sody a řádně promícháme. Necháme v klidu asi 10 minut stát.

Pak hmotu znovu promícháme, přendáme do misky a necháme sýr ztuhnout. Nečekejte kupovaný eidam, ale sýr je moc dobrý a výborně se tvaruje. Myslím, že by z něj byla výborná sýrová roláda.

Domácí sýr podáváme podle chuti a fantazie k různým příležitostem.

Moravanda autor receptu:

Domácí sýr cihla

Počet přidaných receptů: 182

Ingredience

na porcí
3,4
dobrý recept
15 hlasujících
  • Recept Domácí sýr cihla - Domácí sýr cihla
  • Recept Domácí sýr cihla - Domácí sýr cihla - příprava


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Domácí sýr cihla

Celkový počet komentářů: 12
Nalezeno receptů: 12
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Domácí sýr cihla
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jídlo jako prostředek ke zpomalení stárnutí

    Jídlo jako prostředek ke zpomalení stárnutí

    Jídlo dokáže prodloužit mládí. Nevěříte? Vše záleží pouze na vás a na tom, jak tomu přizpůsobíte svůj jídelníček. Výběr potravin, jejich energetická hodnota a množství jídla - to všechno má na naše tělo a jeho stav zásadní vliv.

  • Jak správně prát?

    Jak správně prát?

    Umět si vyprat oblečení, zní jako samozřejmost, kterou musí zvládnout každý. Aby si prádlo zachovalo co nejdéle původní barvu a tvar, je zapotřebí, to dělat správně. Poradíme, jak na to.




přidat nový recept