Vyzkoušejte recept na jemně pikantní švestkové chutney, které podáváme jako doplněk k uzenému, pečenému masu a tepelně upraveným sýrům.
500 g | cukr |
3 stroužky | česnek |
1 špetka | sůl |
150-180 ml | ocet |
500 g | švestky |
0.5 lžičky | skořice mletá |
1 lžička | čerstvý zázvor |
2 lžičky | mleté chilli |
Švestky omyjeme a vypeckujeme. Oloupaný zázvor nastrouháme a česnek usekáme nadrobno. Švestky vložíme do hrnce, posypeme cukrem, ochutíme solí, zázvorem, česnekem, skořicí a mletým chilli. Vše podlijeme octem a za stého míchání vaříme tak dlouho, dokud švestky nezměknou a nepustí šťávu. Vychladlé chutney přendáme do sklenice a uchováme v chladu. Domácí švestkové chutney podáváme jako přílohu k uzeným masům nebo smaženým sýrům.
Vrhněte se na povidla: Pečená, bez míchání a nejen ta švestková
Milujete také jako my vůni povidel? Rádi je používáte k plnění koláčů a buchet? Pokud ano, nastal ten pravý čas pro jejich přípravu. Připravili jsme pro vás pár receptů na domácí výborná povidla, a to nejen ze švestek, ale také z jiných plodů, které se právě objevují na našich zahrádkách - borůvek, hrušek, jablek i dýní.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena