reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Domácí sušené hovězí Jerky

Hovězí maso chutně naložené a pomalu pečené při nižší teplotě. Recept na výbornou masovou pochoutku k různým příležitostem.


  • 4,3

    4,3 6
  • 2 h 40 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 543 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 813 hodnocení

Přírodní lékárnička: Hlávkové zelí a jeho využití nejen v kuchyni

16. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 591 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 659 hodnocení

Jak žít s bezlepkovou dietou

16. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl

15. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 559 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

15. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 532 hodnocení

Recept na jakoukoli oslavu: Sýrová roláda krok za krokem

14. 9. 2019

Postup přípravy

Na přípravu kupuji zadní hovězí plátky, cena je sice vysoká, ale vyplatí se to. Dva balíčky (balíček asi 400 g) nechám asi 2 - 3 hodiny namrazit pro lepší krájení. Budou to většinou 3 plátky silné jako na steak. Potom jde maso i dobře okrájet od tučného, toho je tam opravdu minimum.

Množství ingrediencí použijeme podle vlastní úvahy, beru to pro 2 balíčky, tj. necelé kilo masa. Nakrájené maso dáme do větší plastové nádoby, kam připravíme marinádu, která je složená z ingrediencí (pro 800 g masa): 15 lžic sójové omáčky (To je hlavní chuť.) a 5 lžic worcesterové omáčky. Černý pepř použijeme celý, či čerstvě drcený, nebo i mletý podle chuti.

Dále přidáme sůl, té je zapotřebí dost, jednak je to přirozený konzervant a i v tomto případě masu i tzv. sluší. Maso v marinádě důkladně napajcujeme a necháme přes noc ležet. Poznámka: Jsem milovník uzeného, přes internet se dá sehnat tekuté kouřové aroma a pro chuť masa je to fakt pecka.

Ráno maso super voní a jdeme na to. Špejle se prodávají i do špičaté podoby, ty jsou nejlepší. Bereme jeden plátek za druhým a napichujeme tak, aby se nedotýkaly. Optimální je potom špejle zavěšovat na drátěný rošt, aby maso viselo dolů. Pomáhám si tak, že rošt si dám na dřez, zavěsím špejle s masem a je to.

Troubu předehřejeme na 80 °C a dáme maso do trouby na 1 - 2 hodiny. To jsem někde vyčetl, prý to zabije potvůrky, co se tam mohou schovávat. Potom zmírním teplotu na 50 - 60 °C a jedu asi 10 hodin. Nepoužívejte ventilátor, pokud máte moderní troubu, tak ho ani nepotřebujete! V podstatě se dá říct, že čím déle maso pečeme tím lépe! Nebojte se ani spotřeby energie, oněch 60 °C spíná troubu opravdu minimálně.

Domácí sušené hovězí Jerky podáváme podle chuti chlebem nebo různým pečivem. Doba trvanlivosti? Jedl jsem maso po půl roce a naprosto v pohodě. Případné otázky rád zodpovím.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí sušené hovězí Jerky

    Celkový počet komentářů: 1

    • SimonaŽáková
      SimonaŽáková

      Alternativa

      Já zkoušela metodu billtong, zdá se mě více chutnější, Našla jsem i kde se dá sehnat levně.
      http://www.slevyzdarma.cz/slev a/susene-maso-auka-beef-bilton g/

      30.01.2015 09:43:03


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Domácí sušené hovězí Jerky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.