reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Domácí šťáva zastudena

Připravte doma výtečnou a zdravou šťávu pro své děti.


  • 3,0

    55×

    3 55
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 823 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Dušené červené zelí s brusinkami krok za krokem

28. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 857 hodnocení

Rychlé a zdravé mlsání na halloweenskou párty? Zkuste si doma vyrobit gumové medvídky jen ze tří ingrediencí!

28. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Recept na houbovou bramborovou polévku krok za krokem

27. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Videorecept: Domácí sekaná z krůtího masa doladěná k dokonalosti

27. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 704 hodnocení

Chutě babího léta od pondělí do pátku

26. 10. 2020

Postup přípravy

Opravdu zralé (tmavé, černofialové - nikoliv červené) bezinky pečlivě propláchneme studenou vodou a otrháme ze stonků. Pak je buď rozemeleme, nebo dobře rozmačkáme.

Na takto připravené bezinky nalijeme 1,5 litru studené vody, přisypeme kyselinu citronovou, celou skořici, hřebíčky a za občasného promíchání necháme 24 hodin odstát.

Potom šťávu přecedíme přes jemné síto, zvážíme a doplníme stejným množstvím cukru (okolo 2 kg). Přidáme kyselinu benzoovou a mícháme do úplného rozpuštění cukru.

Bezinkovou šťávu potom naplníme do vymytých a vysušených lahví a do každé přidáme lžičku rumu. Dobře uzavřeme a schováme na tmavé, chladné místo.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí šťáva zastudena

    Celkový počet komentářů: 3
    • Iveta
      Iveta

      Jedovaté bezinky

      Pozor, plody bezu jsou za syrova jedovaté! Musí projít varem!

      04.09.2018 19:39:43

    • Eva
      Eva

      bez kyseliny

      Já dělám šťávu podobně, bez koření, bez rumu a hlavně bez jakékoliv chemie z černého jeřábu. Je moc dobrá a nikdy se nezkazila.

      02.09.2006 09:02:39

    • Marie
      Marie

      Re: šťáva

      Vadí mi tam pro děti ta kyselina benzoová

      01.09.2006 05:56:48



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Domácí šťáva zastudena

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.