reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Domácí špenátová pizza

Recept na domácí jemně pikantní pizzu se špenátem, šunkou a sýrem. Pokrm můžeme podávat jako chuťovku i večeři. Vhodným doplňkem je salát z čerstvé zeleniny.


  • 4,8

    17×

    4,7 17
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 596 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 853 hodnocení

Videorecept na hříšně dobré Bounty tyčinky - nepečené vánoční cukroví jen ze 3 surovin

6. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 614 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 693 hodnocení

Tajemství pletení vánočky

6. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 176 hodnocení

Recept na jemný vaječný likér krok za krokem

5. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 574 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 692 hodnocení

Vánoce diabetika: Jak si při dietě pochutnat?

5. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 273 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 563 hodnocení

Bezkonkurenční medovníkové kuličky krok za krokem

4. 12. 2019

Postup přípravy

Mouku prosejeme a promícháme se solí. Droždí rozdrobíme do misky, zasypeme cukrem a třeme, dokud se kvasnice zcela nerozpustí. Pak z mouky, oleje, kvasnic a vlažné vody řádně vypracujeme hladké pružné těsto, které potřeme olejem, zakryjeme folií a necháme na teplém místě asi 45 minut kynout.

Mezitím si připravíme suroviny k plnění pizzy. Špenát očistíme, spaříme vroucí vodou a necháme okapat. Hermelín nakrájíme na plátky a eidam nastrouháme. Cibulku (bílou část), česnek a chilli papričky očistíme a jemně usekáme. Okapaná sušená rajčata nakrájíme na kostičky. Na oleji necháme zesklovatět cibulku s česnekem a chilli papričkou, vmícháme nakrájená rajčata a kečup. Vše krátce orestujeme, odstavíme z tepla a necháme vychladnout. Pak směs promícháme se zakysanou smetanou a podle chuti osolíme, opepříme a ochutíme pálivou paprikou a oreganem.

Vykynuté těsto na domácí pizzu rozdělíme na dva díly, ze kterých vytvoříme tenkou kulatou placku. Střed placky potřeme vyšší vrstvou smetanové směsi, posypeme strouhaným eidamem, poklademe špenátem, šunkou a hermelínem.

Domácí špenátovou pizzu pečeme v horké troubě při 250 °C přibližně 8 minut.

Domácí špenátovou pizzu podáváme horkou jako hlavní chod. Můžeme ji ale servírovat nakrájenou na porce jako chuťovku. Uvedené množství je určeno na 2 placky.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí špenátová pizza

    Celkový počet komentářů: 3
    • Milan
      Milan

      Pizza - rada

      Vím, že každý si domácí pizzu dělá podle své chuti. Tím nechci v žádném případě tento recept nijak odsuzovat. Jen všeobecné zásady by se měly dodržovat.

      1. Těsto se po zpracování zabalí do potravinářské folie a ponechá 24 h v lednici k fermentaci. Dvě hodiny před přípravou, se těsto přebalí do jednotlivých porcí a opět ponechá pod folií v pokojové teplotě. Výsledný rozdíl poznáte okamžitě.

      2. Základem KAŽDÉ pizzy...je rajčatová polpa! Já si ji připravuji ve větším množství, ještě horkou přendám do zavařovací sklenice. V lednici vydrží běžně měsíc k průběžnému užití.

      05.05.2016 13:04:41

    • PanSuperman
      PanSuperman

      Komentář k receptu Domácí špenátová pizza

      Co by to bylo za pizzu, kdyby tam chyběl kečup :-D

      28.05.2014 13:13:02



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Domácí špenátová pizza

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.