reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Domácí smetanový sýr

Smetanový sýr vyrobený podomácku. Recept je stejný jako u mého receptu na kvalitní domácí tvaroh, jen zaměníme suroviny.


  • 4,1

    153×

    4,1 153

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Do skleněné (porcelánové) mísy nalijeme čerstvou smetanu, kterou promícháme s podmáslím. Mísu s tekutinou přikryjeme čistou utěrkou, můžeme použít i plátýnko. Necháme při pokojové teplotě 24 hodin odpočinout.

Na druhý den předehřejeme troubu na 50 °C. Troubu vypneme a odkrytou mísu vložíme na 45 minut do trouby.

Připravíme si druhou mísu, na kterou položíme sítko, to vyložíme utěrkou (plátýnkem). Směs z druhé mísy přendáme na sítko s utěrkou a necháme pomaličku odkapávat. Utěrku se sýrem občas pootočíme. Na utěrce zůstane čistě smetanový sýr.

Domácí smetanový sýr podáváme s pečivem nebo chlebem podle chuti.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Domácí smetanový sýr

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.