reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Domácí smetanová vanilková zmrzlina

V horkém létě jistě zachutná vlastní domácí vanilková zmrzlina, zejména pokud je velmi lahodná a kvalitní, přitom je recept jednoduchý.


  • 3,1

    17×

    3,1 17
  • 2 h 40 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 817 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 033 hodnocení

Podpořte imunitu: 6 nejlepších receptů z kysaného zelí

29. 9. 2020

Bábovka

4,7 1 755 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 852 hodnocení

Jak naučit děti milovat ovoce a zeleninu

29. 9. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 142 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 219 hodnocení

Nejlepší podzimní polévky, které spolehlivě zahřejí!

28. 9. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 613 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 799 hodnocení

Pitný režim dětí

28. 9. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 293 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 698 hodnocení

Milujete karbanátky? Zkuste recepty, které vás posadí na židli!

28. 9. 2020

Postup přípravy

Vanilkové lusky ostrým nožem rozřízneme na polovinu po délce, vyškrábeme semínka a dáme do šlehací mísy. Lusky vanilky nevyhazujeme, ale použijeme k přípravě domácího vanilkového cukru. Do mísy k semínkům vanilky přidáme cukr moučka a přilijeme sladkou smetanu. Všechno spolu dobře promícháme a vyšleháme na polotuhou hmotu.

Připravenou hmotu odložíme zmrazit do mrazničky. K výrobě zmrzliny nepotřebujeme zmrzlinovač, zmrzlinu stačí mrazit 4 hodiny, avšak každou půlhodinu směs promícháme vidličkou, abychom zabránili tvorbě ledových krystalek. Po uvedené době máme vanilkovou zmrzlinu hotovou a můžeme podávat.

Domácí vanilkovou zmrzlinu naporcujeme do misek anebo pohárů. Zbylou zmrzlinu v míse vrátíme do mrazničky a při opětovném vyjmutí necháme zmrzlinu chvíli při pokojové teplotě povolit a můžeme znovu porcovat. Zmrzlina má jemnou chuť smetany a výraznou příchuť pravé vanilky.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Domácí smetanová vanilková zmrzlina

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.