reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Domácí slepičí vývar

Recept na jednoduchou, přesto vynikající domácí polévku.


  • 4,0

    28×

    4 28

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 829 hodnocení

Recept na boloňské špagety krok za krokem

23. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 674 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

23. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 270 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 544 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Postup přípravy

Koupila jsem malou slepici, velkou mrkev a petržel. Slepici podle potřeby očistíme a zbavíme brků. Důkladně ji omyjeme a osušíme.

Slepici vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, vložíme menší neoloupanou cibuli a přidáme 1 - 2 lžíce vody. Slepici necháme na mírném plamenu 2 - 3 hodiny, než změkne. Nepřidáváme žádné koření. Jen sůl. Vynikne tím chuť masa. Podle potřeby přiléváme vodu.

Očistíme si zeleninu a celou ji dáme do vývaru ke slepici. Ve vývaru ji povaříme 20 - 30 minut, dokud změkne. Pak ji vyjmeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli vyhodíme. Měkkou slepici, která se téměř rozpadá, vyjmeme z vývaru. Vývar scedíme. Když ho budete vařit tímto stylem, zůstane krásně čirý. V jiném hrnci si uvaříme nudle, které scedíme a zakapeme olivovým olejem.

Ze slepice obereme maso, podle potřeby ho nakrájíme a vrátíme do vývaru k zelenině. Pórek nakrájíme na kolečka, vložíme do vývaru, podle chuti ještě osolíme a povaříme asi 5 minut.

Domácí slepičí vývar podáváme s nudlemi a sypeme čerstvým pórkem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí slepičí vývar

    Celkový počet komentářů: 9
    • garmil
      garmil

      jedná se o 1-2 lžíce vody ne jak jsem omylem npsal 2-3 lžíce

      28.04.2019 17:49:53

    • garmil
      garmil

      V návodu čtu že slepici dáme do hrnce zalijeme studenou vodou a přidáme malou neolopanou cibuli a přidáme2-3 lžíce vody???Čeho ty dvě až tři lžíce vlastně přidáme?

      28.04.2019 17:44:19

    • Pavel
      Pavel

      No přečíst si po sobě co někam vystavíte je určitě základ. Vyhnula byste se pak hloupostem jako je "osušení slepice a náslené zalití vodou" nebo "1 - 2 lžíce vody". To ale na druhou stranu někomu aspoň trošičku zběhlejšímu v kuchyni dojde, že mají být 1 - 2 lžíce soli a co tu slečna/paní Johana a Alena píší, to jsou s prominutím kraviny nevídané. Nevím jestli se zde jedná o nějaké řešení osobních problémů, ale vždyť je to OBYČEJNÝ VÝVAR. Co na tomhle receptu může někomu ublížit na zdraví nebo dokonce na životě ?! Co je na tomhle za hrůzu?! Je to normální recept na normální vývar,. Mě s mírnou asistencí vlastního rozumu pomohl, vývar a následně i polévka byla výborná, takže se lidi nebojte, následovat tento recept.

      19.12.2011 09:45:49


      • Tom
        Tom

        Mě ty "hlouposti" spíše pobavily. Jinak samozřejmě běžný vývar. Koření by tam podle mě nemělo chybět (nové koření, pepř a bobkový list), ale každý upřednostňuje něco jiného.

        01.11.2012 15:51:12

    • Poutník
      Poutník

      dotaz-čehože tam dáme 1-2 lžíce?

      "Slepici vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, vložíme menší neoloupanou cibuli a přidáme 1 - 2 lžíce vody. "
      Tady to asi nechápu.....:D
      Pro paní Alenu a Johanu - proč je ten recept špatný?

      11.04.2011 06:07:49

      • Lucka
        Lucka

        Re: dotaz-čehože tam dáme 1-2 lžíce?

        Paní Johana má pravdu! Je to ohrožování na zdraví a životě, protože ta chudinka slepička to určitě nepřežije ;)
        Jinak já tam přidala ještě spousty srdíček a žaludků a je to naprosto úžasný, děkuji za rady :)

        17.03.2014 15:39:33

    • Akate
      Akate

      Výborný vývarek :-) děláme tak i z kuřecího a hovězího .... jen kuřecí vařit tak 40min. a hovězí tak 1,5hodiny.

      05.04.2011 21:56:20

    • johana
      johana

      slepičí pol.

      Vy jste se zbláznili , přece nemůžete zveřejňovat recepty které jste si nevyzkoušeli , Kdyby toto četl nějaký kuchař tak Vás nechá zavřít pro ohrožování na zdraví a životě

      05.04.2011 15:49:49

    • Alena
      Alena

      re:slepičí....

      hlavně ať to nikdo podle vašeho návodu nevaří!!! koukněte se někdy do dobrých kuchařek, ať se to naučíte! taková pitomost, co píšete, hrůza!

      05.04.2011 14:22:04


    Nalezeno receptů: 9

    Přidat příspěvek k receptu Domácí slepičí vývar

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.