reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Domácí škvarky z mikrovlnky

Absolutně jednoduchý recept na výrobu škvarků a sádla v mikrovlnné troubě - bez míchání, bez zápachu a za pouhých 15 - 20 minut. V dnešní době už musíme být trochu moderní.


  • 4,8

    23×

    4,8 23
  • 20 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

  • 0,5 lžičky



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 582 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Videorecept: Marokánky podle Anny

20. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 612 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 688 hodnocení

Recept na plněné pečené brambory krok za krokem

19. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 175 hodnocení

Vánoce plné kalorických nástrah aneb jak nepřibrat

19. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 573 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 688 hodnocení

Jak správně připravit těsto na páje?

18. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 556 hodnocení

Recept na smažené plněné žampiony krok za krokem

18. 11. 2019

Postup přípravy

Syrové sádlo (asi 400 g) nakrájíme na kostičky (1,5 x 1,5 cm) a ty lehce prosolíme. Poté kostičky sádla vložíme do porcelánové nebo skleněné varné nádoby (alespoň dvoulitrové s pokličkou ze stejného materiálu) a tu vložíme do mikrovlnné trouby.

Mikrovlnnou troubu nastavíme nejprve na 5 minut a 3/4 maximálnímu výkonu, nebo také 80 % výkonu, prostě kousek pod maximum. Troubu zapneme. Po chvíli to v nádobě trochu praská, puká a škvaří se sádlo. Po uplynutí času se můžeme opatrně podívat, zda se nám vypeklo již nějaké sádlo. Pokud ne, přidáme ještě 3 minuty.

Pokud se sádlo vypeklo, nastavíme mikrovlnku na 10 minut - pouze 50 % výkonu a znovu zapneme. Po tomto čase by mělo být sádlo vyškvařeno a škvarky jemně růžové a křehce křupavé. To posoudíme opatrným otevřením nádoby a ochutnáním škvarků. Pozor, nádoba i obsah budou velmi horké. Nebudou-li škvarky dostatečně vyškvařeny, přidáme ještě 3 minuty a nejvýše další 3 minuty.

Doporučené nastavení s časem nabízím, protože každý z nás může mít jiný výkon mikrovlnné trouby. Přerušení mezi prvním a druhým škvařením, plus snížení výkonu na 50 % je nutné z důvodů nepřepálení škvarků.

Čerstvé domácí škvarky z mikrovlnky jsou vynikající teplé a osolené jako pochoutka s chlebem. Sádlo necháme ztuhnout v chladničce a používáme na pečení, přípravu gulášů, dobré je i s cibulkou nebo česnekem na chleba.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí škvarky z mikrovlnky

    Celkový počet komentářů: 4
    • Mirka
      Mirka

      Dobrý den. Velmi mě zaujal recept na škvarky z mikrovlnky, mám je ráda a z rodiny je jím jenom já. Takže by se daly dělat i v malém množství. a teď ten dotaz-šlo by na tuto výrobu škvarků použít nádobí do mikrovlnky, které mám v různých velikostech? Je z plastu, ale zakoupené jako nádobí do mikrovlnky. Běžně ho do ní používám i na max. výkon. Pokud má někdo už tuto zkušenost, mohl by se se mnou s ní podělit? Děkuji předem.

      04.09.2014 09:29:54

      • sevladka
        sevladka

        Plastové nádobí na škvaření rozhodně nedoporučuji. To jsem zkusila jednou udělat v nádobě na to určené popkorn a měla jsem ty zrníčka zatavený do dna. Nejlepší je varné sklo - něco takového http://www.kuchynskepotreby.cz /cz-detail-95142-pyrex-zapekac i-miska-108a.html

        04.09.2014 12:19:19

      • DROBEK
        DROBEK

        Ahojki. Paní či slečno, VOLTE prosím raději VARNÉ SKLO už z hlediska BEZPEČNOSTI
        vás i vašeho okolí. Horké sádlo má tak okolo 250*c a to je teplota dostačující na těžké popáleniny při vyklouznutí horké nebo teplem rozměklé misky z rukou a dopadu na zem. Neznám plast který neměkne, a vydrží tuto teplotu dlouhodobě. Jinak jsem nedávno viděl varnou misku s varnou pokličkou 3,5 L kulatou v prodejně globus slevněnou na 259kč. Mrzí mně že jsem vám neodpoveděl dříve ale měl jsem vadné PC.

        11.11.2014 23:59:35


    • sevladka
      sevladka

      Doporučuji v průběhu škvaření promíchat. Škvarky v mikrovlnce dělám již několik let, jen je solím až po vyškvaření.

      02.09.2014 14:32:22


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Domácí škvarky z mikrovlnky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.